Insectenkweek

Insectenkweek

Een relatief nieuwe, maar veelbelovende sector is die van de insectenkweek. Niet gek, want insecten passen prima in gevarieerde en gezonde voeding. Vergeleken met traditionele soorten voedsel bevatten eetbare insecten een hoger percentage proteïne.  Meelwormen bevatten bovendien ijzer, vitamine B1 en B12, waarmee ze geschikt zijn als vleesvervanger. Bovendien is insectenvlees duurzamer om te kweken dan vlees.

De voornaamste markten in de insectenkweek betreft de meelworm en de zogeheten Black Soldier Fly. Dawsongroup heeft met haar klimaatcellen een prima oplossing voor deze veeleisende markt. Het klimaat bij de insectenkweek luistert tenslotte erg nauw. Een hoge relatieve vochtigheid is voordelig voor een snelle ontwikkeling van de meelworm. Maar bij een relatieve vochtigheid hoger dan 80 % kunnen er bijvoorbeeld al problemen ontstaan met het substraat waarin de larven leven. Daarom is het noodzakelijk dat onze klanten maximale controle hebben in het te creëren klimaat, zodat alle fase van de kweek goed doorlopen kunnen worden. De juiste temperatuur, relatieve luchtvochtigheid, luchtverdeling en verse luchttoevoer zijn in deze kweekcellen van groot belang. Wij bieden de mogelijkheid om dit analoog of volledig automatisch in te regelen in onze mobiele kweekcellen.

Veel gekozen oplossingen binnen de "Insectenkweek"

Welke koeling past het best bij uw situatie?

Welke koeling past het best bij uw situatie?

Welke koeling past het best bij uw situatie?

Nog onbekend met termen zoals shockvriezer, tempereercel of koelvriestent maar wel op zoek naar een oplossing om uw goederen koel of warm te houden? Doe de zelftest en ontdek stap voor stap welke oplossing het best past bij uw situatie.

Offerte aanvragen