Wilt u graag een koel- en vriestrailer huren of kopen?

Koeltrailer
Huren

Koeltrailer huren

 • 24/7 België, Europa en UK service 
 • Totale ontzorging 
 • Flexibel en schaalbaar
Koeltrailer
Kopen

Koeltrailer kopen

 • Slimme investering
 • Ideaal voor de langere termijn
 • U bent zelf eigenaar van uw eigen koeltrailer voor een optimale inzetbaarheid

Een Dawsongroup koel- en vriestrailer stelt u in staat kwetsbare en bederfelijke producten op precies de juiste temperatuur te vervoeren. Al onze koeltrailers zijn gebruiksvriendelijk, energiezuinig en voldoen aan diverse normeringen, zoals de HACCP, GMP en BRC.

Wat is een koeltrailer?

Een koeltrailer is een geïsoleerde box trailer waarbij het mogelijk is om de temperatuur te regelen. Alle koelopleggers zijn geschikt voor temperatuurgevoelige producten.

Waarom een koeltrailer van Dawsongroup?

Een Dawsongroup koel- en vriestrailer maakt het mogelijk kwetsbare producten en producten die beperkt houdbaar zijn in de tijd op de juiste temperatuur te vervoeren. Een frigo of diepvriezer op grotere schaal zouden we dus kunnen zeggen. Zo wordt de optimale houdbaarheid en kwaliteit van verse en bederfelijke producten gegarandeerd. Denk bijvoorbeeld aan AGF, bloemen en farma. De vloer, het dak en de wanden van een koeltrailer zijn geïsoleerd. Al onze koeltrailers zijn gebruiksvriendelijk, energiezuinig en voldoen aan diverse normeringen, zoals de HACCP, GMP en BRC.

Extra opties

Naast de standaard koelopleggers hebben we ook verschillende koeltrailers met uitgebreide specificaties in de verhuur en verkoop, zoals een vleeshangsysteem, een dubbel compartiment, bloemenbrede afmeting enz. De koeltrailers zijn verder uitgevoerd met een koelmotor. Hierin zijn verschillende uitvoeringen beschikbaar.

Dawsongroup koeltrailer is geschikt voor veilig transport van kwetsbare producten

Een koeltrailer, ook wel reefer trailer genoemd, is inzetbaar bij het transport van diverse types producten. Dankzij de grote variëteit aan modellen en aanvullende opties en accessoires, zijn onze koeltrailers geschikt voor vele bedrijven, sectoren en situaties.

Sectoren

Het transport van levensmiddelen of snijbloemen, maar ook in de farmaceutische sector zoals bij het vervoer van (bestanddelen van) geneesmiddelen of vaccins die koel of diepgevroren bewaard dienen te worden, de zorgsector, groothandel en in de logistieke sector bewijzen koeltrailers hun nut. Kijk voor een uitgebreid overzicht van de verschillende modellen en opties op onze koeltrailer verhuur pagina en koeltrailer verkoop pagina.

Standaard koeltrailer of liever een oplossing op maat?

Vanwege de hoge kwaliteit en energiezuinigheid zijn Dawsongroup koel- en vriestrailers niet weg te denken uit ons straatbeeld. U vindt bij ons een uitgebreid aanbod van koel- en vriestrailers beschikbaar, voor zowel verkoop als verhuur.

Standaard

Onze koel- en vriestrailers zijn standaard voorzien van vlakke en slipvrije vloeren, interne verlichting en dataregistratieapparatuur om de status van de trailer permanent te monitoren. Ze voldoen ook aan verschillende normeringen, zoals de HACCP en BRC voor hygiëne en voedselveiligheid. Maar ook aan de GMP, FRC, ATP en NVWA normen. Het temperatuurbereik in de cel gaat van -30°C tot +30°C;

Maatwerk

Ondanks deze grote temperatuurschommelingen is een koeltrailer van Dawsongroup toch efficiënt in energieverbruik. Al onze trailers kunnen worden uitgerust met diverse extra opties en accessoires, zoals bijvoorbeeld:

 • Met telematica: track & trace
 • Met logo stickers
 • Met geïsoleerde tussenwand
 • Met palletkist
 • Met vleeshangsysteem
 • Met rollerbanen
 • Met liftas
 • Met stuuras
 • Met antidiefstalpakket
 • In bloemenbrede uitvoering

Naast de standaard koelvriesoplegger beschikken we over modellen met laadklep, met een dubbel compartiment of met farma certificering. Het temperatuurbereik loopt bij al onze modellen tussen -30 en +30°C.

Heeft u behoefte aan een koeltrailer met een ander of ruimer temperatuurbereik, of heeft u andere specifieke wensen aangaande het transport? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op voor uw aanvraag. Wij denken graag samen proactief met u mee over een maatwerkoplossing die naadloos aansluit bij uw noden en wensen.

Welke koeling past het best bij uw situatie?

Welke koeling past het best bij uw situatie?

Welke koeling past het best bij uw situatie?

Nog onbekend met termen zoals shockvriezer, tempereercel of koelvriestent maar wel op zoek naar een oplossing om uw goederen koel of warm te houden? Doe de zelftest en ontdek stap voor stap welke oplossing het best past bij uw situatie.

Offerte aanvragen