De voordelen van een mobiele koelcel voor de farmaceutische sector

De kwaliteit van geneesmiddelen is letterlijk van levensbelang. In het kader van medicatieveiligheid wordt het veilig en verantwoord bewaren van geneesmiddelen nauwlettend in de gaten gehouden. Dat vraagt om een slimme aanpak. In dit artikel leest u hoe de juiste mobiele koelcel enorm helpt als het op medicatieveiligheid aankomt. 

1. Controle over (stabiele) temperatuur

Als er iets cruciaal is voor geneesmiddelen, dan is het wel de temperatuur. Peperdure geneesmiddelen kunnen hun werking verliezen als ze niet op de juiste temperatuur worden bewaard. Met een mobiele koelcel hebt u volledige controle over de temperatuur. U kunt kiezen uit een range van -30 tot en met 60 graden Celsius. Kies voor panelen tot 150 mm dik voor een nog zuinigere en betrouwbaardere koelcel. Zo bent u verzekerd van een stabiele en precieze temperatuur, zonder gevaarlijke schommelingen. 

2. Dataregistratie en -monitoring 

Als u voor een professionele mobiele koelcel kiest, kunt u gebruik maken van dataregistratie apparatuur. Hiermee kunt u bijvoorbeeld de temperatuur en luchtvochtigheid in de gaten houden. Ook kunt u monitoren hoelang de deuren open staan. De resultaten kunt u volledig online uitlezen en op afstand bekijken. Op die manier kunt u processen efficiënter inrichten én bent u altijd verzekerd van de beste kwaliteit.

3. Ingebouwde alarmering 

Risico’s beperken is belangrijk als het gaat om medicatieveiligheid. Daar spelen mobiele koelcellen slim op in. Met ingebouwde alarmering krijgt u direct een signaal wanneer de temperatuur ineens afwijkt of de stroom uitvalt. Ook als een medewerker zich per ongeluk insluit wordt u direct gewaarschuwd. Het is ook mogelijk om de alarmering door te linken naar een centrale meldkamer. Veiligheid krijgt zo de aandacht die het verdient!

4. Vuurbestendig voor 30 minuten 

De geneesmiddelen die u bewaart, liggen veilig in een koelcel, zelfs als er brand uitbreekt. De koelcellen zijn opgebouwd met Polyisocyanurate (PIR). Hierdoor is de volledige koelcel vuurbestendig voor minimaal 30 minuten. Hierdoor krijgt u de kans het probleem op te lossen voordat de situatie invloed heeft op de kwaliteit van uw producten. 

5. Redundantie

Kwaliteit is cruciaal als u werkt met geneesmiddelen. Daarom maken mobiele koelcellen gebruik van technische redundantie. Een mobiele koelcel van Dawson Rentals heeft bijvoorbeeld 2 koelingsinstallaties. Valt er eentje uit? Dan neemt de andere koeling de taken volledig over. De risico’s zijn zo beperkt en u kunt vertrouwen op de juiste kwaliteit.

6. Energiezuinig & duurzaam 

Last but not least: een mobiele koelcel van Dawsongroup is met ongeveer 5 KWh aan stroom ook nog eens bijzonder energiezuinig. Vanwege het relatief lage energieverbruik en de slimme extra functionaliteiten bespaart u op termijn veel geld. Ook is de CO2-uitstoot van onze mobiele koelcellen sterk gereduceerd. Zo is een goede mobiele koelcel een slimme keuze voor het milieu én uw portemonnee. Welke koelcel past het beste bij uw bedrijf? Bij Dawsongroup hebt u de keuze uit verschillende modellen en formaten koel- en vriescellen. Onze cellen zijn volledig aangepast op de wetten en regels waar u mee te maken hebt in de farmacie. Benieuwd welke koelcel bij uw bedrijf past? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij zijn marktleider in professionele gekoelde opslag en helpen u graag.

Andere interessante artikelen

Mobiele vriescel helpt artisanale krokettenproducent groeien

“Soms heb je daar hulp bij nodig, zeker als je op korte termijn moet schakelen. Zo kwamen we ook bij...

Bekijk dit artikel

Dawsongroup zet FreezerData in: onderhoud op basis van algoritmes

Data en digitalisering vormen ook in de koeltechniek belangrijke pijlers voor de toekomst. Dawsongro...

Bekijk dit artikel

Aardappelpuree en gratin razendsnel terug gekoeld in shockvriezers

Tholen - Bij Quik's Potato Products in Hedel worden verse aardappelen verwerkt tot panklare, koelver...

Bekijk dit artikel
Offerte aanvragen