Met de shockvriezers of blast chillers kunt u verse producten snel en gecontroleerd tot in de kern bevriezen.

  • Opslagcapaciteit van 8 tot 34 pallets
  • Oppervlakte 8,88 m2 tot 43,21 m2
  • Invriescapaciteit 22 kW tot 100 kW
  • Opslagcapaciteit van 8 tot 34 pallets
  • Oppervlakte 8,88 m2 tot 43,21 m2
  • Invriescapaciteit 22 kW tot 100 kW

OP KORTE TIJD VEILIG EN HYGIËNISCH INVRIEZEN VAN VOEDSEL MET EEN SHOCKVRIEZER

Modellen

BF30 (8 europallets; 32 kW bij -25°C)

Min temperatuur
-32
Max temperatuur
+5
Elektrische aansluiting
80 A
Bedrijfsspanning
380 V
Koudemiddel
R404a
Fasen
3 fasen, neutraal en aarde
Lengte (buitenkant)
6,06 m
Breedte (buitenkant)
3,30 m
Hoogte (buitenkant)
3,32 m
Lengte (binnenkant)
4,36 m
Breedte (binnenkant)
2,34 m
Hoogte (binnenkant)
1,78 m
Deurhoogte
1,90 m
Deurbreedte
1,85 m
Instapdrempel
30 cm
Leeggewicht
5.500 kg
Vloerbelasting
1.500 kg/m²
Noise level (at 10 meters)
69 dB

BF60 (23 europallets; 72 kW bij -25°C)

Min temperatuur
-32
Max temperatuur
+5
Elektrische aansluiting
150 A
Bedrijfsspanning
380 V
Koudemiddel
R404a
Fasen
3 fasen, neutraal en aarde
Lengte (buitenkant)
12,20 m
Breedte (buitenkant)
3,35 m
Hoogte (buitenkant)
3,30 m
Lengte (binnenkant)
10,35 m
Breedte (binnenkant)
2,42 m
Hoogte (binnenkant)
1,85 m
Deurhoogte
2,14 m
Deurbreedte
1,85 m
Instapdrempel
30 cm
Leeggewicht
Vloerbelasting
1.500 kg/m²
Noise level (at 10 meters)
70 dB

Giga Blast (34 europallets; 100 kW bij -25°C)

Min temperatuur
-32
Max temperatuur
+5
Elektrische aansluiting
250 A
Bedrijfsspanning
380 V
Koudemiddel
R404a
Fasen
3 fasen, neutraal en aarde
Lengte (buitenkant)
16,09 m
Breedte (buitenkant)
3,80 m
Hoogte (buitenkant)
3,40 m
Lengte (binnenkant)
12,07 m
Breedte (binnenkant)
3,58 m
Hoogte (binnenkant)
2,14 m
Deurhoogte
2,12 m
Deurbreedte
1,85 m
Instapdrempel
30 cm
Leeggewicht
20.000 kg
Vloerbelasting
1.500 kg/m²
Noise level (at 10 meters)
76 dB

ISO Blast (14 europallets; 44 kW bij -25°C)

Min temperatuur
-32
Max temperatuur
+5
Elektrische aansluiting
125 A
Bedrijfsspanning
380 V
Koudemiddel
R404a
Fasen
3 fasen, neutraal en aarde
Lengte (buitenkant)
12,20 m
Breedte (buitenkant)
2,44 m
Hoogte (buitenkant)
2,44 m
Lengte (binnenkant)
7,67 m
Breedte (binnenkant)
2,22 m
Hoogte (binnenkant)
1,95 m
Deurhoogte
2,14 m
Deurbreedte
1,85 m
Instapdrempel
30 cm
Leeggewicht
Vloerbelasting
1.500 kg/m²
Noise level (at 10 meters)
70 dB

Mega Blast (32 europallets; 60 kW bij -25°C)

Min temperatuur
-32
Max temperatuur
+5
Elektrische aansluiting
150 A
Bedrijfsspanning
380 V
Koudemiddel
R404a
Fasen
3 fasen, neutraal en aarde
Lengte (buitenkant)
12,97 m
Breedte (buitenkant)
3,80 m
Hoogte (buitenkant)
3,19 m
Lengte (binnenkant)
9,44 m
Breedte (binnenkant)
3,58 m
Hoogte (binnenkant)
2,10 m
Deurhoogte
2,14 m
Deurbreedte
1,85 m
Instapdrempel
30 cm
Leeggewicht
Vloerbelasting
1.500 kg/m²
Noise level (at 10 meters)
76 dB

Midi Blast (8 europallets; 23 kW bij -25°C)

Min temperatuur
-32
Max temperatuur
+5
Elektrische aansluiting
63 A
Bedrijfsspanning
380 V
Koudemiddel
R404a
Fasen
3 fasen, neutraal en aarde
Lengte (buitenkant)
6,83 m
Breedte (buitenkant)
2,88 m
Hoogte (buitenkant)
3,19 m
Lengte (binnenkant)
3,35 m
Breedte (binnenkant)
2,65 m
Hoogte (binnenkant)
1,95 m
Deurhoogte
2,14 m
Deurbreedte
1,85 m
Instapdrempel
30 cm
Leeggewicht
5.500 kg
Vloerbelasting
1.500 kg/m²
Noise level (at 10 meters)
69 dB

Staat de gewenste cel er niet tussen? Neem contact met ons op

Voordelen

Een shockvriezer huren bij Dawsongroup biedt een brede waaier aan voordelen:

  • Kwaliteit en flexibiliteit
  • Voldoen aan de HACCP en BRC normen
  • Vriesvermogen tussen 22 kW en 100kW
  • Speciaal ontworpen voor producten van 100 kg tot zelfs 20 ton per dag
  • Vals plafond voor het geleiden van de luchtcirculatie
  • Hoge luchtsnelheid tot 15 m³/s
  • Vlakke en slipvrije vloeren
  • Interne veiligheidsontgrendeling
  • Interne verlichting
  • Dataregistratie apparatuur
  • Standaard koudegordijn aanwezig
  • Tijdelijke of permanente oplossing
  • Plaatsing op laad- of losniveau mogelijk
  • Voor zowel binnen als buiten
  • In eigen beheer
  • 24/7 service

Foto’s en video’s

Met voedingsproducten moet het soms snel gaan. Voedsel en gerechten razendsnel invriezen tot diep in de kern, dat is waar het om draait bij het gebruik van een shockvriezer. Om de topconditie van warme gerechten te behouden telt namelijk elke seconde.

Waar het bij een standaard diepvriezer veel te lang duurt voordat gerechten goed zijn ingevroren, vriest een shockvriezer op heel korte tijd tot in de kern. Er is dus veel minder tijdsverlies. Met een shockvriezer kunt u verse producten razendsnel en gecontroleerd tot in de kern bevriezen zodat ze langer houdbaar blijven, zónder enig verlies van kwaliteit. Allerlei micro-organismen zoals bacteriën en virussen maken dankzij het snelle invriezen geen kans om zich te ontwikkelen.

Bovendien blijven ook de kleur, structuur en smaakkwaliteit van de gerechten optimaal behouden, alsof ze kraakvers en nooit ingevroren geweest zijn. Voor het snel koelen en vriezen van producten kunt u dus het beste een shockvriezer of blast chiller plaatsen. Het is het ideale toestel voor elke professionele horeca omgeving en keuken. Dankzij het gebruik van een shockvriezer kunnen restaurants alles netjes op voorhand snel, veilig en hygiënisch invriezen en zo anticiperen op drukke piekmomenten. In één keer grotere hoeveelheden voedsel bewaren voor een langere houdbaarheid is geen enkel probleem meer als u een shockvriezer ter beschikking heeft. Bij bevriezen met een shockvriezer is voedselveiligheid, kwaliteit en smaak gegarandeerd.

Een opmerkelijk verschil met een gewone standaard koeler of vriezer is dat in een blast freezer of shockvriezer ook warm voedsel probleemloos kan worden gekoeld en ingevroren. Met shockvriezers of blast chillers kunt u de meest verse producten razendsnel, veilig, hygiënisch en gecontroleerd tot in de kern bevriezen voor een hoogstaande kwaliteit en langere houdbaarheid. De snelvriezers zijn ook geschikt om voedingsproducten terug te koelen of ingevroren te bewaren. 

Dawsongroup heeft verschillende modellen met een hoge capaciteit in voorraad. Daarmee zijn onze shockvriezers en snelkoelers bijzonder geschikt voor verschillende sectoren, zoals de levensmiddelenindustrie, horeca, farmacie, catering, chemie en de logistieke sector.

 
De voordelen van een shockvriezer

Een shockvriezer of blast chiller heeft vele voordelen voor verschillende sectoren, bedrijven en producten.
Benieuwd of een shockvriezer voor u en uw bedrijf of professionele keuken de juiste keuze is? Wij helpen u graag een handje en zetten de voordelen hier graag op een rijtje:

• Razendsnel en gecontroleerd invriezen en/of terug koelen. Hiermee wint u tijd én kwaliteit.
• Hoge capaciteit snelvriezers zijn zeer geschikt voor grote voorraden.
• Voldoet aan diverse kwaliteitsnormeringen, zoals HACCP, BRC, GMP.
• Door het versnelde vriesproces heeft u minder tot geen last van ijskristallen.
• Efficiënt in energieverbruik.
• Standaard dataregistratieapparatuur voorzien voor een complete monitoring.
• Functioneel design met gemakkelijke deuren en vlakke vloeren.
• Met ingebouwde alarmering, waarmee u risico’s op ongevallen beperkt.
• Verkrijgbaar in verschillende formaten en types.

Blast chillers en snelkoelers in alle soorten en maten

Bij Dawsongroup hebben we snelvriezers en blast freezers in allerlei soorten en maten. Zo is er altijd een model dat naadloos bij uw bedrijf past. U kunt kiezen uit verschillende formaten. Van een Midi Blast met ruimte voor 8 europallets tot een Giga Blast voor maar liefst 34 europallets. Wilt u hier meer over weten?

Bekijk de gedetailleerde specificaties van de verschillende modellen shockvriezers hieronder. 

Meer informatie over onze snelvriezers en blast freezers

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van een shockvriezer? Wilt u weten of een shockvriezer een meerwaarde kan zijn in uw sector of heeft u een specifieke vraag? Neem dan gerust contact met ons op! 

Wij zijn Europees marktleider in snelvriezers en blast chillers en helpen u dan ook graag met een advies op maat. We bieden met plezier een deskundig en transparant antwoord op al uw vragen.


Alternatieven voor een shockvriezer huren

Koelcel huren
Koelcontainer huren
Tempereercel huren
Klimaatkamer huren
Rijpcel huren
Koeltent huren
Koeltrailer huren

Veelgestelde vragen over Shockvriezer

Hanteert Dawsongroup een minimale huurtermijn bij het huren van een shockvriezer

Bij ons staat flexibiliteit voorop, zodat u gegarandeerd de oplossing vindt die het best bij uw situatie past. Een shockvriezer huren kan vanaf een minimale huurperiode van dertien weken. Op basis van uw noden en wensen op dat moment kunt u de duur van de huurperiode op voorhand bepalen.

Denkt u eerder aan een oplossing voor de langere termijn? Overweeg dan eventueel de optie kopen of huur-koop van een shockvriezer

Hoe snel kan ik mijn voedingsproducten invriezen in de shockvriezer?

Het invriezen in de shockvriezer gaat echt enorm snel. Een vrachtwagenlading aan producten is binnen 24 uur helemaal ingevroren.

Kan ik de condities in de shockvriezer monitoren?

Ja, onze shockvriezers zijn standaard uitgerust met dataregistratieapparatuur. Hiermee kunt u verschillende eigenschappen en variabelen van de vriezer monitoren en uitschakelen, zoals de luchttemperatuur, ontdooiing en het aantal keren dat de deuren van de cel worden geopend.
Zo bent u continu op de hoogte van de status waarin de shockvriezer zelf en ook uw producten zich bevinden.

Is de shockvriezer uitgerust met een alarmsysteem?

Ja, er is standaard ingebouwde alarmering aanwezig op al onze shockvriezers, zowel visueel als auditief, zodat u tijdig op de hoogte bent van een eventueel probleem en het risico op een ongeval sterk gereduceerd wordt.

Kan een shockvriezer alleen bevriezen of ook terug koelen?

Het temperatuurbereik van een shockvriezer van Dawsongroup gaat van -32 tot +5°C. Het is dus evenzeer mogelijk uw bevroren producten terug te brengen naar een temperatuur tot boven 0°C.

Wat is het verschil tussen een shockvriezer en een koelcel?

Het is natuurlijk niet altijd zomaar mogelijk om warm voedsel op een veilige en efficiënte manier te bevriezen. Door gebruik te maken van een zogenaamde shockvriezer kan dit evenwel tot in de kern gebeuren. Een shockvriezer is dan ook de meest aangewezen manier om warme voedingsproducten in een korte tijd te kunnen bevriezen. Niet alleen de smaak, maar ook de kleur en textuur van de voedingswaren kan op deze manier perfect behouden blijven. Bovendien maken ook bacteriën op deze manier geen schijn van kans. In het bijzonder in de horeca is een shockvriezer eigenlijk een onmisbaar toestel.

Een koelcel of koelruimte daarentegen is een afgesloten ruimte die opzettelijk gekoeld wordt tot een temperatuur net boven het vriespunt. Het koelen gebeurt meestal elektrisch of met gas. Het doel van koeling met een koelcel is het afremmen van chemische reacties en ongewenste groei van micro-organismen.

Een variant op de koelcel is de vriescel, waarbij de temperatuur beneden het vriespunt wordt gehouden in plaats van net boven het vriespunt.
Koelcellen worden doorgaans gebruikt door bedrijven die met bederfelijke producten werken, bijvoorbeeld de voedselindustrie, horeca, bloemenindustrie en laboratoria. Ook voor de opslag van overledenen worden koelcellen ingeschakeld. Daarnaast bestaan er speciale koelhuizen, gekoelde opslagruimtes die bestaan uit meerdere koelcellen voor verschillende producten en/of klanten.

Voldoen Dawsongroup shockvriezers volledig aan de normeringen voor de opslag van levensmiddelen, chemische producten, farmaceutische producten en andere producten met hoge kwaliteitseisen?

Ja, onze shockvriezers voldoen standaard allemaal aan diverse normeringen, zoals HACCP, GDP en BRC. Indien u verdere vragen heeft over de normeringen waaraan ze voldoen, neem dan gerust contact met ons op. We lichten dit graag verder in detail toe.

Waarom u Dawson zou moeten overwegen

1
Een gevestigde naam sinds 1935
2
Marktleider in de verhuurindustrie
3
Financieel gezond
4
Jarenlang een vast team met de juiste kennis
5
Kwaliteitsspecificaties met een hoge mate van betrouwbaarheid, duurzaamheid en gebruiksgemak

Huren?

Niet direct investeren maar liever genieten van de voordelen van huren?

Kopen?

Niet huren maar direct eigenaar worden van een nieuwe of gebruikte Dawson?

Kunnen we u ontzorgen in uw behoefte naar koel- en vriesoplossingen?

Welke koeling past het best bij uw situatie?

Welke koeling past het best bij uw situatie?

Welke koeling past het best bij uw situatie?

Nog onbekend met termen zoals shockvriezer, tempereercel of koelvriestent maar wel op zoek naar een oplossing om uw goederen koel of warm te houden? Doe de zelftest en ontdek stap voor stap welke oplossing het best past bij uw situatie.

Offerte aanvragen