Transport van preiplanten door Eureka Logistiek

Preiplanten van Nederland naar Scandinavië en Frankrijk; dat zijn bekende ritten voor Mark en Geert van Dongen van Eureka Logistiek uit Zeeland (Noord-Brabant). Vorige week hebben zij een Chereau koeloplegger van ons overgenomen voor hun gekoelde transporten. Zelf plaatsen zij er nog een 3-tons laadklep onder om zo ook op het boeren platteland in Frankrijk te kunnen lossen.  

Preiplanten 

De zaden van preiplanten worden vaak in Nederland gepland, omdat de Nederlandse omstandigheden hier het meest geschikt voor zijn en de Hollandse telers erg kundig zijn. Wanneer de preiplanten een aantal centimeter groot zijn worden deze uit de grond gehaald en gaan ze zo snel als mogelijk op gekoeld transport naar het land van bestemming. Binnen 48 uur moeten de preiplanten bij de volgende boer zijn en zo snel mogelijk weer de grond in. Hier kunnen de preiplanten volgroeien tot waardige prijen om vervolgens geoogst en verkocht te worden op lokale markten of bij de lokale supermarkt. 

Naast preiplanten transporteert Eureka Logistiek ook substraat voor champignonstelers in de Benelux, diverse andere voedingsmiddelen en tuinkruid zoals selderij. Ook rijden ze veel spoedritten door heel Europa met uiteenlopende producten: van medicijnen tot machines. Eureka Logistiek heeft voor ieder transport een passende oplossing.

Chereau

Een Chereau oplegger is uitermate geschikt voor het transport van kostbare en bederfelijke producten die op vaste temperatuur moeten blijven. Door de hoge isolatiewaarde van de carrosserie, in combinatie met de Carrier Vector 1550 koelmachine, is uw handel altijd veilig en beschermd onderweg. Daarnaast kunt u er bij ons ook voor kiezen om gebruik te maken van TComm Telematics waardoor u de temperatuur in de koeltrailer altijd online kunt monitoren en digitaal storingsmeldingen kunt ontvangen. Daarnaast heeft het als voordeel dat transportplanners te allen tijde kunnen zien waar de oplegger is via de track & trace. 

Naast het huren van opleggers kunt u, net als Eureka Logistiek, ook bij ons terecht voor de koop van een koelopleggers. Neem gerust contact met ons op omtrent de mogelijkheden!

 

Andere interessante artikelen

Aardappelpuree en gratin razendsnel terug gekoeld in shockvriezers

Tholen - Bij Quik's Potato Products in Hedel worden verse aardappelen verwerkt tot panklare, koelver...

Bekijk dit artikel

Troy Heemskerk stapt na jaren op de planning als zelfstandige in het AGF-transport

"Donderdag een belletje en de maandag erop kon ik de trailer ophalen"

Bekijk dit artikel

Carmans NV investeert in nieuwe koelcel Dawsongroup

“Onze klanten moeten er op kunnen vertrouwen dat ons vlees altijd precies dezelfde topkwaliteit heef...

Bekijk dit artikel
Offerte aanvragen