Troy Heemskerk stapt na jaren op de planning als zelfstandige in het AGF-transport

"Donderdag een belletje en de maandag erop kon ik de trailer ophalen"

Veel chauffeurs maken na een paar jaar op de auto de overstap naar de planning. Troy Heemskerk (25)  bewandelde de omgekeerde weg. In april 2020 - de coronacrisis had in Nederland nog maar net zijn intrede gedaan - startte hij met T. Heemskerk Transport. "Dat was best wel een sprong in het diepe, maar het is 100% meegevallen!"


"Ik heb acht jaar op de planning gewerkt bij Dijco Internationaal Transport. Dat beviel goed, maar ik heb altijd de ambitie gehouden om een keer voor mezelf te beginnen. Samen met een andere collega heb ik toen de stap gezet. We hebben ons allebei apart ingeschreven, maar werken wel veel samen", vertelt Troy. "Het voordeel is dat je na al die jaren op de planning natuurlijk links en rechts heel veel mensen kent en dat netwerk heb ik zeker aangegrepen. In eerste instantie werden we veel door Dijco ingehuurd, voornamelijk voor het transport vanaf de tuinders in het Westland naar The Greenery, soms wel dertig adressen op een dag. Dat was een mooie binnenkomer. Je maakt heus je uren wel, maar bent 's avonds wel thuis."

Vanaf oktober was het Hollandse seizoen voorbij en diende zich een nieuwe kans aan. "We kwamen in contact met een teler in Noord-Holland, die in Portugal vollegrondsgroenten teelt. Wij mogen voor hen tussen december en maart het transport naar Nederland verzorgen. Voor ons natuurlijk een ideale opvulling voor de traditioneel rustigere wintertijd. Het is vrij eenvoudig werk, 4.400 kilometer naar Portugal heen en weer met dubbelbemand transport. Mijn collega vertrekt op zondag en is donderdag weer terug en ik ben van maandag tot vrijdag van huis."


Hij ziet zijn planningsachtergrond als een groot voordeel. "Je kijkt toch anders tegen zaken aan dan iemand die zijn hele leven chauffeur is. Net als op kantoor streef ik ook in de auto naar kwaliteit in m'n werk", vertelt de transporteur. Hij heeft geen droom om uit te groeien naar een groot wagenpark. "Sterker nog, ik zou het het liefste bij één auto houden, wellicht later nog eens aangevuld met een charter die voor me rijdt. In die grote volumes ga je het toch niet opboksen tegen de grote jongens in de branche. Laat mij nou maar in mijn eigen auto mijn boterham verdienen. En ik zoek mijn heil voorlopig ook op de binnenlandse markt, waarbij we in de winter kijken wat er verder nog op onze pad komt. Maar 13 weken van huis, zoals nu, vind ik lang zat."

De koeltrailer huurt Troy van Dawsongroup in Ridderkerk. "Voor mij was het een vrij onbekend bedrijf, maar ik zag weleens trailers van ze rijden op het handelscentrum. Ik heb er een belletje aan gewaagd en werd prettig te woord gestaan. En waarom zou je een onbekend bedrijf de kans niet gunnen? Op donderdag heb ik ze gesproken en de maandag erop kon ik de trailer al ophalen. Met Hielke van den Broek had ik een vast aanspreekpunt en dat verliep meteen erg plezierig. Ik ben dik tevreden over het materiaal. Ik had niet zoveel voorwaarden, alleen moest het allemaal zo licht mogelijk zijn, omdat je met het internationaal transport te maken hebt met je maximale gewicht. Daar hadden ze een prima oplossing voor. Ik ben er hartstikke blij mee. Het ziet er gewoon allemaal onwijs goed uit!

Voor meer informatie: Troy Heemskerk 
T. Heemskerk Transport
Den Haag
+31(0)628558549
info@theemskerktransport.nl 

Voor meer informatie: Hielke van den Broek
Dawsongroup
Mob: +31 (0) 6 12 20 06 60
hvandenbroek@dawsongroup.nl 

 

Andere interessante artikelen

Mobiele vriescel helpt artisanale krokettenproducent groeien

“Soms heb je daar hulp bij nodig, zeker als je op korte termijn moet schakelen. Zo kwamen we ook bij...

Bekijk dit artikel

Dawsongroup zet FreezerData in: onderhoud op basis van algoritmes

Data en digitalisering vormen ook in de koeltechniek belangrijke pijlers voor de toekomst. Dawsongro...

Bekijk dit artikel

Aardappelpuree en gratin razendsnel terug gekoeld in shockvriezers

Tholen - Bij Quik's Potato Products in Hedel worden verse aardappelen verwerkt tot panklare, koelver...

Bekijk dit artikel
Offerte aanvragen