Farmacie

Farmacie

'Farma-industrie kan rekenen op betrouwbare koelketen dankzij opleggers en opslagcellen  van Dawsongroup'

In de farmaceutische industrie staan de kwaliteit en betrouwbaarheid van de producten en dienstverlening bovenaan het wensenlijstje.  Met haar geconditioneerde cellen en opleggers biedt Dawsongroup een totaalpakket in de logistiek en opslag van deze hoogwaardige producten: betrouwbaar, flexibel, schaalbaar en volgens de hoogste kwaliteitsnormen. 

Schaalbare GDP-oplossingen  

Vaccins, bloedplasma, medicatie; elk product heeft weer zijn eigen koeltechnische specificaties. Een wereld die Dawsongroup als geen ander kent.  Het bedrijf startte dertig jaar geleden met de verhuur van mobiele koel- en vriescellen en het standaardtype van weleer is inmiddels uitgegroeid tot een technisch hoogstandje, specifiek afgestemd op de wensen van de verschillende sectoren, zoals de farma-industrie. 

Vele bedrijven gingen u voor. Lees het artikel over: “Na de succesvolle herintrede in het koeltransport is koelopslag de volgende stap”, over Wim Bos Transport uit Weesp. 

Betrouwbaar door redundant uitvoering

Dankzij de mogelijkheid om een unit te voorzien van een dubbele koel-vriesinstallatie, een zogeheten ‘redundant uitvoering’, hebben bedrijven bij Dawsongroup altijd een back-upsysteem voorhanden. Mocht er onverhoopt een installatie uitvallen, dan neemt de reserve-installatie het koelproces automatisch over. Dat is de betrouwbaarheid die de farma-industrie zoekt om de hoogst mogelijke garantie te bieden dat hun kostbare producten onder de juiste temperaturen worden opgeslagen. Een garantie die een reefercontainer bijvoorbeeld niet kan bieden. 

De hoogst mogelijke isolatiewaarde

Dawsongroup bouwt haar cellen met de beste panelen, variërend in dikte van 100 en 150 mm en eventueel brandvertragend, geperst uit één stuk, veel hoger dan de gangbare isolatiewaarden.

Één aanspreekpartner voor alle faciliteiten door heel Europa

Uniek aan de dienstverlening van Dawsongroup is de totaaloplossing. Het bedrijf voorziet de farma-industrie niet alleen van mobiele koel- en vriescellen, maar verhuurt ook GDP-gecertificeerde opleggers, die onder andere zijn uitgerust met gekalibreerde temperatuursensoren, laadklep, lift-as en telematica. Zodoende kunnen farmaceutische bedrijven hun vragen op koeltechnisch gebied bij één partij wegleggen. De hele supply chain van het gekoelde opslag én transport afdekken is uniek voor deze sector. Dawsongroup treedt op als totaalleverancier en ondersteunt en faciliteert op een flexibele en schaalbare wijze.

‘Een koeloplegger of koelcel leveren is niet zo moeilijk, maar bij veeleisende sectoren als de farmaceutische industrie, is meer nodig. Het vervoeren van bloedplasma en vaccins vereist hele specifieke temperatuurregimes. Piepschuimen thermoboxen met medicatie? De specialisten van Dawsongroup weten direct wat er nodig is!’ 

Temperature Mappings 

 Al de cellen en opleggers worden gebouwd conform de GDP- en GMP-richtlijnen. Voor levering worden de units dan ook onderworpen aan ‘temperature mappings’, waardoor de hotspots bepaald worden. Hiermee wordt het bewijs geleverd dat de koelcel of oplegger geschikt is voor opslag en transport volgens de eisen van de klant. Dankzij de hoge isolatiewaarde in combinatie met de krachtige koel-vriesinstallatie worden deze hotspots tot een minimum beperkt en biedt Dawsongroup de beste distributie oplossingen die deze veeleisende industrie vraagt.

Lees ook het artikel: “Monitoring farma-transport is geen sinecure”, waarin Evert Alink van Elpro vertelt over Temperature Mappings.

Dataregistratie

Vrijwel alle technische data kunnen worden uitgelezen door middel van het TERA Online Logging Device. TERA zorgt er bijvoorbeeld voor dat bedrijven volledige inzage kunnen geven aan hun klanten in het buitenland, om zo aan te tonen dat de producten op de juiste wijze staan opgeslagen. Zo kan het temperatuursverloop tot op microniveau worden ingezien, maar ook deuropeningen, alarmmeldingen en vele andere technische aspecten.

Telematica

Dankzij de telematica kan tevens altijd op afstand worden ingezien waar de oplegger zich bevindt, wat de gedraaide temperatuur is in de oplegger en op welk moment de deur open is geweest. De opleggers zijn tevens voorzien van nodige alarmeringen en daarbij behoorde protocollen. Een kwalitatief hoogwaardig product verdient immers ook eenzelfde behandeling.

Welke koeling past het best bij uw situatie?

Welke koeling past het best bij uw situatie?

Welke koeling past het best bij uw situatie?

Nog onbekend met termen zoals shockvriezer, tempereercel of koelvriestent maar wel opzoek naar een oplossing om uw goederen koel of warm te houden? Doe de zelftest en ontdek stap voor stap welke oplossing het best past bij uw situatie.

Offerte aanvragen