Visindustrie

Visindustrie

Vriezen op extreem lage temperatuur. Dat is het belangrijkste in de vis-industrie om ervoor te zorgen dat er geen derving aan het visproduct ontstaat. Een hele specifieke tak van sport is bijvoorbeeld het vriezen van tonijn op een temperatuur van -60°C. Met onze ‘super freezers’ en trailers biedt Dawsongroup u ‘het neusje van de zalm’.

Maar ook het tempereren van vissoorten is een vak apart.  Onze tempereercellen bieden hierin maximale controle, omdat deze zijn uitgerust met een vals plafons, een zeer hoge air flow en meerdere product- en temperatuurvoelers, op basis waarvoor onze software precies kan bepalen welke inblaastemperatuur benodigd is om het product te ontdooien, zonder dat er enige derving aan het product ontstaat. Onze hoogwaardige cellen kennen verschillende portalen, om de vis in optimale condities te verwerken en uit te leveren. We beschikken over een ruim assortiment aan modellen die gespecialiseerd zijn in het invriezen of het ontdooien van producten.  Hiermee bent u verzekerd van een maximale naleving van de hygiëne en kiest u voor maximale risicobeperking.

Daarnaast bent u er met de keuze voor luchtvochtigheidsregulering van verzekerd dat de visvracht nooit uitdroogt en vers arriveert bij de klant. Alle modellen zijn uitgerust met isolatiepanelen van minimaal 100 mm dikte geperst uit één stuk. De trailers hebben een temperatuurrange die kan vriezen tot -30°C.

Welke koeling past het best bij uw situatie?

Welke (mobiele) oplossing past het best bij mijn unieke situatie?

Welke koeling past het best bij uw situatie?

Ben je nog onbekend met termen als: shockvriezer, tempereercel of koeloplegger maar wel op zoek naar een oplossing om jouw goederen koel of warm te houden? Gebruik dan onze keuzehulp zodat je alle rust alle oplossingen kunt vergelijken. Doe de zelftest en ontdek stap voor stap welke oplossing het beste past bij jouw situatie.

Offerte aanvragen