Dawson history timeline Dawson history timeline

Dawsongroup: deskundig, betrokken én enthousiast

Dawsongroup is opgericht in 1935 vanuit een familiebedrijf. En dat is voelbaar! Klein begonnen, maar inmiddels bekend in heel Europa. Al word je niet van de een op de andere dag Europees marktleider. Door de jaren heen hebben wij ons ontwikkeld als dé specialist in verhuur en verkoop van mobiele koelcellen en koelopleggers.. Hoe we dat doen? Deskundig, betrokken en enthousiast maar bovenal met de juiste kwaliteitsoplossingen. 

Wij bieden jou de beste oplossing

Wij durven te zeggen dat we door intelligente ontwerpen en innovatieve technologieën de beste oplossingen bieden voor de geconditioneerde supply chain. Daarnaast blinken we uit op het gebied van milieuvriendelijkheid. We zorgen voor een kleine ecologische voetafdruk. Dát vinden wij belangrijk. Of het nu gaat om het koelen van bloemen, levensmiddelen of medicijnen: geen branche is ondenkbaar. Wij kijken samen met jou naar een passende oplossing zodat je producten op een betrouwbare en vooral veilige manier worden verplaatst of vervoerd.  

De specialisten van Dawsongroup

Onze mensen, die maken wie wij zijn: Dawsongroup. Eén team van specialisten dat zich inzet om jouw organisatie de beste koeltechnische oplossingen te bieden. Ontmoet hieronder onze mensen.

Onze geschiedenis

Dawsongroup heeft een jarenlange ervaring in de verhuurindustrie, hetgeen heeft geleid tot een winstgevend en financieel gezonde organisatie die op duurzaamheid en totstandkoming van een lange termijnrelatie met onze cliënten is gericht.

Al onze producten zijn ontworpen en gebouwd met de uiteindelijke gebruiker in gedachten. Veilig en eenvoudig te bedienen en er wordt voldaan aan alle huidige en mogelijk te verwachten wettelijke vereisten, zoals levensmiddelen-, veiligheids-, hygiënische- en gezondheids-voorschriften. Aanvullende kenmerken zijn de milieuvriendelijkheid, de beperkte geluidshinder en –als extra voordeel- de lage bedrijfskosten.

Onze reputatie is gebaseerd op service, een essentieel onderdeel van onze verhuuractiviteiten. Vanaf de levering tot aan het ophalen zullen onze vakbekwame verkoop- en operationele medewerkers er op toezien, dat onze producten worden begeleid en onderhouden op het hoogste niveau.

Wij zullen er voor zorg dragen, dat ons materiaal aan al uw wensen voldoet. Bovendien zullen onze medewerkers u op de standplaats uitvoerig informeren en instrueren over de werkwijze en de eenvoudige bediening van onze producten.

Dawsongroup levert een snelle en professionele service, met een minimum oponthoud voor uw bedrijf. Ons uitgebreide service- en onderhoudspakket heeft u totale zekerheid. Onze hulplijn wordt bemand door eigen personeel, 24 uur per dag, 365 dagen per jaar.

Een familiebedrijf met een rijke geschiedenis.

Een familiebedrijf met een rijke geschiedenis.

Dawsongroup is opgericht in 1935 en ontwikkeld en uitgebreid door succesvolle acquisities en organische groei. Het klantenbestand van de groep is zeer gevarieerd en strekt zich uit over een breed spectrum aan sectoren, maten en operationele typen, waardoor ervaringen worden opgedaan in een breed scala aan industrieën en markten.

Kunnen we u ontzorgen in uw behoefte naar koel- en vriesoplossingen?

Waarom u Dawson zou moeten overwegen

1
Duurzaam en energiezuinig (hoge isolatiewaarde), Betrouwbaar en stil
2
90% van onze producten is direct vanuit voorraad leverbaar
3
Specialistische kennis op het gebied van koelen, vriezen, klimatiseren
4
Meer dan 25.000 units en vestigingen door heel Europa
5
Dawsongroup is winnaar van een RAC-award. Dat wil zeggen dat wij uitblinken op het gebied van milieuvriendelijkheid. Wij vinden het belangrijk om met onze producten de ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden.
6
De nieuwste premium koelcel verbruikt maar liefst 45,5% minder energie dan de standaard reefer container.
7
Zegt dat we de juiste hoeveelheid tijd investeren in het opbouwen van sterke klantrelaties.
8
98% van onze klanten bevestigt dat wij hun behoeften volledig begrijpen, voelen zich gehoord en zeggen dat we de juiste hoeveelheid tijd investeren in het opbouwen van sterke klantrelaties. En daar zijn wij heel trots op! 
9
Onze klant – klein of groot – staat altijd centraal. Hierbij gaat het ons om de adviserende rol die wij bieden en de passende oplossingen die hieruit voortkomen. 
Nieuws

Nieuws

In de blogs van Dawsongroup geven we lezers adviezen en tips die hen van nieuwe inzichten voorzien. Elke blog vormt een inspiratiebron voor iedereen die met koel- en vriesoplossingen te maken heeft en daar op een originele manier verder over geïnformeerd wil worden.

Bekijk de nieuwsoverzichtspagina

Penguin Game

Kunnen we u ontzorgen in uw behoefte naar koel- en vriesoplossingen?

Offerte aanvragen