Bij Dawsongroup kunt u een klimaatkamer / kweekcel huren of kopen.

Klimaatkamer
Huren

Huren

  • Geen grote investering
  • Flexibel en schaalbaar
  • 24/7 service
Klimaatkamer
Kopen

Kopen

  • Een slimme investering
  • Ideaal voor de lange termijn
  • U bent eigenaar

Een klimaatkamer stelt u in staat producten op te slaan die onder specifieke condities moeten worden bewaard.
Ook kan een klimaatkamer gebruikt worden als testomgeving, om het effect van klimaatveranderingen op producten te testen.

Een klimaatkamer stelt u in staat producten op te slaan die onder specifieke condities, zoals in een bepaalde temperatuur of luchtvochtigheid, moeten worden bewaard.

Daarnaast wordt een klimaatkamer vaak ingezet voor het opkweken van allerlei organismen. Tot slot kan een klimaatkamer kan ook gebruikt worden als testomgeving, om het effect van veranderingen in het klimaat op een product te testen.

Dawson klimaatkamers: standaard al heel compleet

Een Dawson klimaatkamer, ook wel klimaatcel genoemd, is standaard al heel compleet uitgerust. Zo zijn al onze klimaatkamers voorzien van interne verlichting, een koudegordijn en hygiënische en slipvrije vloeren. Met de standaard aanwezige dataregistratie apparatuur kunt u allerlei eigenschappen monitoren en uitdraaien, zoals de luchttemperatuur en -vochtigheid en het aantal keren dat de deuren van de cel zijn geopend. Voor veiligheidsredenen zijn een deurslot en insluitalarm standaard aanwezig. En uiteraard voldoen de kamers aan alle benodigde normeringen, zoals HACCP, BRC en GMP.

Naast de standaarduitrusting biedt Dawson verschillende extra opties om de klimaatcel volledig naar wens in te richten. Denk hierbij aan onder andere brandvertragende panelen, een inrijplaat of een luchtontvochtiger of -bevochtiger. Het is tevens mogelijk om een redundant systeem in te richten, wanneer continuïteit de hoogste prioriteit heeft. Alle specificaties en extra opties vindt u op de pagina klimaatkamer verhuur.

Geschikt voor tal van branches

Klimaatkamers kunnen worden ingezet in tal van bedrijven en branches waarin controleerbare klimaatcondities en een steriele omgeving een vereiste zijn. Onze klimaatkamers worden dan ook ingezet in onder meer onderzoeksinstellingen, de chemie en de zaden- en opkweeksector. De juiste temperatuur, relatieve luchtvochtigheid, luchtverdeling en verse luchttoevoer zijn factoren die nauwkeurig kunnen worden ingesteld. Ook het nabootsen van een dag- en nachtritme is mogelijk. Wij bieden met onze mobiele klimaatcellen de mogelijkheid om dit analoog of volledig automatisch in te regelen.

Het temperatuurbereik van een kamer loopt tussen -40°C en +60°C. Onze klimaatcellen zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen, variërend van 4 tot 51 pallets opslagcapaciteit. Voor elke vraag is er een geschikte oplossing te vinden, of u nu een ruime klimaatkamer voor grote producten of juist een kleine opstelling nodig heeft. Aarzel niet om contact op te nemen voor de mogelijkheden.

Alternatieven voor een klimaatkamer

Koelcel
Koelcontainer
Tempereercel
Shockvriezer
Fruitrijpcel
Koel-en vriestent

Welke koeling past het best bij uw situatie?

Welke (mobiele) oplossing past het best bij mijn unieke situatie?

Welke koeling past het best bij uw situatie?

Ben je nog onbekend met termen als: shockvriezer, tempereercel of koeloplegger maar wel op zoek naar een oplossing om jouw goederen koel of warm te houden? Gebruik dan onze keuzehulp zodat je alle rust alle oplossingen kunt vergelijken. Doe de zelftest en ontdek stap voor stap welke oplossing het beste past bij jouw situatie.

Offerte aanvragen