9 redenen om koeling te huren

U hebt extra gekoelde opslagruimte nodig. Gaat u deze kopen of huren? De aankoop van een koel- of vriescel kopen is een grote investering en dat brengt risico’s met zich mee. In dit artikel laten we zien dat koeling huren ook een goede optie kan zijn.

1. Gekoelde opslag huren is flexibel

Huurt u een koel- of vriescel, dan kunt u flexibel omgaan met het formaat van de ruimte. Zeker als u werkt met piekmomenten of seizoensafhankelijke producten dan is het prettig om te kunnen wisselen tussen grotere en kleinere opslagruimtes. 

2. U komt niet voor verrassingen te staan

Besluit u gekoelde opslag te kopen, dan moet u rekening houden met allerlei bijkomende kosten. Denk aan afschrijving, reparaties, onderhoud en administratie. Daarnaast loopt u het risico dat uw apparatuur verouderd raakt of niet meer voldoet aan nieuwe wetten en regels. Huurt u een koel- of vriescel? Dan komt u nooit voor verrassingen te staan.

3. Een vast bedrag per maand

De bijkomende kosten zijn bij huren al in het maandelijkse bedrag opgenomen. U betaalt dan één vast bedrag per maand en kunt rekenen op een voorspelbare en consistente kasstroom.

4. Kleine investering

Als u een koelcel huurt, hoeft u geen grote investering hoeft te doen. U betaalt een vast bedrag per maand. Als ondernemer hebt u zo meer vrijheid om de middelen op een andere manier in te zetten. U hebt bijvoorbeeld meer ruimte om te investeren in de groei van uw bedrijf.

5. Verminder van de financiële risico’s

Nu gaat het goed met uw bedrijf, maar is dat over een aantal jaar ook nog zo? Misschien hebt u nu extra opslagruimte nodig omdat u levert aan een grote klant, maar wat als deze klant weggaat? En wat gebeurt er als u naar een andere locatie verhuist? Door een koelcel te huren vermindert u de financiële risico’s.

6. Nieuwe producten uittesten

Als ondernemer wilt u nieuwe markten verkennen of nieuwe producten uittesten. In sommige gevallen hebt u hiervoor extra gekoelde opslag nodig. Door een koel- of vriescel te huren kunt u gerust nieuwe producten uitproberen, zonder kapitaalinvesteringen te doen of voor een lange tijd aan de ruimte vast te zitten. 

7. Belastingvoordeel met huren

Wist u dat opslag huren belastingvoordeel kan opleveren? Huren wordt tot bedrijfskosten gerekend en hierdoor is het volledige bedrag fiscaal aftrekbaar. 

8. Eén vast contactpersoon die u ontzorgt

Als u gekoelde opslagruimte koopt, bent u zelf verantwoordelijk voor onderhoud en eventuele problemen. Het grote voordeel van huren is dat u één vast contactpersoon hebt die alles voor u regelt. Op deze manier kan een verhuurder u flink ontzorgen.

9. Huren inclusief ondersteuning en advies

Als verhuurder kunnen we u bij Dawsongroup binnen Europa ondersteuning en kennis bieden. We adviseren u graag over de beste opties, denken met u mee en komen altijd met een slimme oplossing. Met verhuurbedrijven in de Benelux, Frankrijk, Spanje, Duitsland, Ierland, Polen en het Verenigd Koninkrijk staan wij voor u klaar!

Meer weten over gekoelde opslag huren?

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden of heeft u nog een vraag over gekoelde opslag? Lees dan meer interessante artikelen op ons blog of neem vrijblijvend contact met ons op. Wij zijn marktleider in koel- en vriesopslag en helpen u graag aan een oplossing die bij u past.

Andere interessante artikelen

Mobiele vriescel helpt artisanale krokettenproducent groeien

“Soms heb je daar hulp bij nodig, zeker als je op korte termijn moet schakelen. Zo kwamen we ook bij...

Bekijk dit artikel

Dawsongroup zet FreezerData in: onderhoud op basis van algoritmes

Data en digitalisering vormen ook in de koeltechniek belangrijke pijlers voor de toekomst. Dawsongro...

Bekijk dit artikel

Aardappelpuree en gratin razendsnel terug gekoeld in shockvriezers

Tholen - Bij Quik's Potato Products in Hedel worden verse aardappelen verwerkt tot panklare, koelver...

Bekijk dit artikel
Offerte aanvragen