9 redenen om koeling te huren

U heeft extra gekoelde opslagruimte nodig. Gaat u deze kopen of huren? Een koel- of vriescel kopen betekent een grote investering doen en dat brengt risico’s met zich mee. In dit artikel laten we zien dat koeling huren ook een goede optie kan zijn.

1. Gekoelde opslag huren is flexibel


Huurt u een koel- of vriescel, dan kunt u flexibel omgaan met het formaat van de ruimte. Zeker als u werkt met piekmomenten of seizoensafhankelijke producten dan is het prettig om te kunnen wisselen tussen grotere en kleinere opslagruimtes. 

2. U komt niet voor verrassingen te staan


Besluit u gekoelde opslag te kopen, dan moet u rekening houden met allerlei bijkomende kosten. Denk aan afschrijving, reparaties, onderhoud en administratie. Daarnaast loopt u het risico dat uw apparatuur verouderd raakt of niet meer voldoet aan nieuwe wetten en regels. Huurt u een koel- of vriescel? Dan komt u nooit voor verrassingen te staan.

3. Een vast bedrag per maand


De bijkomende kosten zijn bij huren al in het maandelijkse bedrag opgenomen. U betaalt dan één vast bedrag per maand en kunt rekenen op een voorspelbare en consistente kasstroom.

4. Kleine investering


Huurt u een koelcel, dan hoeft u geen grote investering hoeft te doen. U betaalt een vast bedrag per maand. Als ondernemer heeft u zo meer vrijheid om de middelen op een andere manier in te zetten. U heeft bijvoorbeeld meer ruimte om te investeren in de groei van uw bedrijf.

5. Verminder financiële risico’s


Nu gaat het goed met uw bedrijf, maar is dat over een aantal jaar ook nog zo? Misschien heeft u nu extra opslagruimte nodig omdat u levert aan een grote klant, maar wat als deze klant weggaat? En wat gebeurt er als u naar een andere locatie verhuist? Door een koelcel te huren vermindert u de financiële risico’s.

6. Nieuwe producten uittesten


Als ondernemer wilt u nieuwe markten verkennen of nieuwe producten uittesten. In sommige gevallen heeft u hiervoor extra gekoelde opslag nodig. Door een koel- of vriescel te huren kunt u gerust nieuwe producten uitproberen, zonder kapitaalinvesteringen te doen of voor een lange tijd aan de ruimte vast te zitten. 

7. Belastingvoordeel met huren


Wist u dat opslag huren belastingvoordeel kan opleveren? Huren wordt tot bedrijfskosten gerekend en hierdoor is het volledige bedrag fiscaal aftrekbaar. 

8. Eén vast contactpersoon die u ontzorgt


Koopt u gekoelde opslagruimte dan bent u zelf verantwoordelijk voor onderhoud en eventuele problemen. Het grote voordeel van huren is dat u één vast contactpersoon heeft die alles voor u regelt. Op deze manier kan een verhuurder u flink ontzorgen.

9. Huren inclusief ondersteuning en advies


Als verhuurder kunnen we u bij Dawsongroup binnen Europa ondersteuning en kennis bieden. We adviseren u graag over de beste opties, denken met u mee en komen altijd met een slimme oplossing. Met verhuurbedrijven in de Benelux, Frankrijk, Spanje, Duitsland, Ierland, Polen en het Verenigd Koninkrijk staan wij voor u klaar!

Meer weten over gekoelde opslag huren?

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden of heeft u nog een vraag over gekoelde opslag? Lees dan meer interessante artikelen op ons blog of neem vrijblijvend contact met ons op. Wij zijn marktleider in koel- en vriesopslag en helpen u graag aan een oplossing die bij u past.

Andere interessante artikelen

Carmans NV investeert in nieuwe koelcel Dawsongroup

“Onze klanten moeten er op kunnen vertrouwen dat ons vlees altijd precies dezelfde topkwaliteit heef...

Bekijk dit artikel

"Run op Aziatisch assortiment zorgde voor noodzaak nieuwe koel- en vriescel"

In 1986 vestigde Amazing Oriental zich als eerste Aziatische supermarkt van Nederland in hartje Amst...

Bekijk dit artikel

“Monitoring farma-transport is geen sinecure”

Evert Alink (Elpro) over temperature mapping koeloplegger DawsongroupEen juiste temperatuur bij het...

Bekijk dit artikel
Offerte aanvragen