Mobiele koelcel uitkomst voor Dalco Food voor opslag vegetarische producten tijdens verhuizing

Dat er toekomst zit in de wereld van vegetarische en veganistische producten zag Dalco Food al vroeg in. Aan het begin van deze eeuw pionierde de voormalige vleesproducent - met vestigingen in Oss en Oosterhout - al met vegetarische en veganistische maaltijdcomponenten, fingerfood en snacks. In 2018 zei het bedrijf de vleesverwerking voorgoed vaarwel. Hoewel de naam Dalco voor veel consumenten wellicht onbekend zijn, zijn de producten dat zeker niet. Zo produceert het bedrijf onder private label het vegetarische assortiment voor grote fastfood- en zuivelketens.

Voor de komende jaren staan er ingrijpende verbouwingen op de planning, waarbij de vestiging in Oss gefaseerd naar Oosterhout zal verhuizen. Omdat beide productielocaties tot het laatst door moeten blijven draaien, ontstond er op korte termijn tekort aan tijdelijke koelruimte. Voor Hoofd Technische Dienst Hans Pellis, die een carrière heeft in de koeltechniek, was het reden om contact op te nemen met zijn oud-collega Pieter Kerkhof, die tegenwoordig werkt bij Dawsongroup Benelux. 

De korte lijntjes hadden effect. Binnen mum van tijd werd er op de productielocatie in Oosterhout een onderbouwframe vanuit het Verenigd Koninkrijk geleverd, waarop een mobiele koelcel van het model SB44 werd geplaatst voor de opslag van de normwagens, die worden gebruikt om te voldoen aan de HACCP-normen. Binnenkort volgt een tweede mobiele koelruimte aan het dock aangesloten voor de opslag van kaasvezels in de zogeheten dollarbakken.

“Deze mobiele koelunits zijn voor ons ideaal om de periode van de verhuizing te overbruggen. We zijn dik tevreden over de levering. Planningstechnisch verliep alles op rolletjes en alle afspraken werden goed nagekomen door Dawsongroup”, vertelt Hans Pellis. “Ik ken de units goed omdat ik er vroeger vaak mee heb gewerkt. Deze opslagruimtes zijn tijdelijk vanwege de verhuizing, maar als we er in de toekomst opnieuw gebrek aan hebben, dan staat Dawsongroup bovenaan mijn lijstje om te bellen. Bovendien weet ik dat ze veel meer koeloplossingen hebben dan alleen een mobiele koelcel!”

Andere interessante artikelen

Innovatieve voedselproducent ‘raaskalt’ verder

De Polarstore wordt bij Raaskal gebruikt als ultraverslijn voor onder meer broodjes, wraps en pizza’...

Bekijk dit artikel

Mobiele vriescel helpt artisanale krokettenproducent groeien

“Soms heb je daar hulp bij nodig, zeker als je op korte termijn moet schakelen. Zo kwamen we ook bij...

Bekijk dit artikel

Mobiele koelcel uitkomst voor Dalco Food voor opslag vegetarische producten tijdens verhuizing

Vegetarische en veganistische producten zijn ook in de koeltechniek belangrijke pijlers voor de toek...

Bekijk dit artikel
Offerte aanvragen