Mobiele vriescel helpt artisanale krokettenproducent groeien

Een echte krokettenspecialist mag je Delicias uit Temse gerust noemen. Voor artisanale kaas- en garnalenkroketten tot specialiteiten zoals truffelkroketten, pulled pork kroketten en kroketten met gefermenteerde Kimchi kun je bij de Belgische fabrikant terecht. “We produceren zowel onder eigen merk als onder private label, dus ook vaak onder receptuur van de klant”, vertelt zaakvoerster Kathelijne Stoop.

“Onze insteek is altijd geweest om een premium product te maken, zoals een chef in het restaurant, alleen wij doen dat in het groot. Zo werken we met grote blokken roomboter, echte bloem en volle merk. Onze belangrijke troef is dat wij zonder smaakversterkers of bewaarmiddelen werken. Ook gebruiken we geen kunstmatige bindmiddelen of zetmeel in onze recepturen”, vertelt Kathelijne.

Het assortiment versbereide kroketten is inmiddels de veertig al gepasseerd. De ideeën voor de recepturen komen soms van de klant, maar worden ook vaak door Delicias ontwikkeld. Zo is de enige echte kroket d’Anvers met filet d’Anvers en De Koninck bier enkel bij Delicias verkrijgbaar. “Je kunt praktisch van alles een kroket van maken. Momenteel hebben we zelfs  dessertkroketten in ontwikkeling, zoals een choco-krokotjes. Deze gaan we binnenkort testen in onze eigen Takeaway in Antwerpen.”

De krokettenproductie heeft Delicias geen windeieren gelegd. Sinds de start in 2015 is het bedrijf, dat voornamelijk horecagroothandels en retailers voorziet, gestaag gegroeid. “De laatste jaren zijn we verdubbeld in capaciteit, omzet en personeel. We zijn volop aan het groeien en doen er alles aan om ons productieproces te optimaliseren”, aldus Kathelijne. “Soms heb je daar hulp bij nodig, zeker als je op korte termijn moet schakelen. Zo kwamen we ook bij Dawsongroup Benelux terecht.”

“Ik had bij een klant de mobiele koel- en vriesoplossingen van Dawsongroup gezien en ik zag meteen mogelijkheden voor onze productie. Zo is het bij ons richting het einde van het jaar altijd een stuk drukker. Om dan op korte termijn een vriesopslag op maat te installeren, is vaak niet mogelijk, maar de mobiele oplossingen kunnen heel snel geregeld worden. Zo hebben we enkele jaren geleden de eerste twee modellen van het type SB36 gehuurd en deze zijn nooit meer weggegaan. De insteek was om ze tijdelijk te huren, maar omdat ze verplaatsbaar zijn, gebruiken we ze nog steeds. Zo hebben we mobiele vriescel die eerst binnen stond nu naar buiten verplaatst.”

Dit jaar zijn er nog twee PolarStore 20 modellen bijgekomen voor het chillen van de warme ragout en een snelvriezer waar de karren met gepaneerde kroketten ingaan om zo snel mogelijk de kroketten in te vriezen en op te slaan. Over de werkwijze van Dawsongroup Benelux is Kathelijne vol lof. “Onze contactpersoon Rick Heijnen denkt echt mee naar wat we nodig hebben. Als we een vraag hebben naar een mobiele koel- en vriesoplossing, krijgen we snel respons en wordt er goed meegedacht naar een oplossing. Dit heeft ons écht geholpen in de groei die we doormaken!”

Andere interessante artikelen

Innovatieve voedselproducent ‘raaskalt’ verder

De Polarstore wordt bij Raaskal gebruikt als ultraverslijn voor onder meer broodjes, wraps en pizza’...

Bekijk dit artikel

Mobiele vriescel helpt artisanale krokettenproducent groeien

“Soms heb je daar hulp bij nodig, zeker als je op korte termijn moet schakelen. Zo kwamen we ook bij...

Bekijk dit artikel

Mobiele koelcel uitkomst voor Dalco Food voor opslag vegetarische producten tijdens verhuizing

Vegetarische en veganistische producten zijn ook in de koeltechniek belangrijke pijlers voor de toek...

Bekijk dit artikel
Offerte aanvragen