7 voordelen van een mobiele koelcel

Producten gekoeld opslaan kan op verschillende manieren. U bent wellicht bekend met de reefer container, maar wist u dat een mobiele koel-/vriescel veel meer voordelen heeft? Mobiele koelcellen zijn speciaal ontworpen voor bedrijven die extra gekoelde opslagruimte nodig hebben. Deze koelcellen hebben allerlei handige eigenschappen. In dit artikel leest u 7 voordelen van de mobiele koel-/vriescel.

Energiezuinig

Een mobiele koelcel gebruikt zo’n 5 KWh aan stroom. Dit is tot ongeveer de helft van de stroom die een reefer container gebruikt! Een mobiele koelcel is daarmee enorm energiezuinig. Een duurzame oplossing die vriendelijk is voor het milieu én uw portemonnee. 

Functioneel design

Een koel-/vriescel is ontworpen voor optimaal gebruiksgemak én hygiëne. De deuren zijn bijvoorbeeld gemakkelijk te openen en de koelcel heeft vlakke vloeren, voorzien van een antisliplaag. Dit maakt schoonmaken gemakkelijker en zo kunt u ook met een palletwagen naar binnen. Ook zijn de koelcellen zo ontworpen dat het indelen en beheren van uw voorraad gemakkelijk is. De grootste koelcellen zijn namelijk van binnen minimaal 3,58 m breed, een stuk breder dan een container. 

Kwaliteit waarborgen

Gebruikt u de gekoelde opslag voor levensmiddelen? Dan heeft u te maken met allerlei regels. De koelcellen van Dawsongroup voldoen aan diverse normeringen, waaronder HACCP, BRC en GMP. Met een koelcel kunt u dus beter de kwaliteit voor uw klanten waarborgen. 

Risico’s beperken met alarmering

In tegenstelling tot een container heeft een mobiele koelcel diverse alarmeringen. Bijvoorbeeld als de temperatuur ineens afwijkt, voor als iemand zich per ongeluk insluit of als de stroom uitvalt. Op deze manier houdt u goed in de gaten of alles nog op rolletjes loopt en kan het personeel veilig aan de slag. 

Data registratie apparatuur

Om zo efficiënt mogelijk te werken wilt u graag in de gaten houden wat er in de koelcel gebeurt. Wat is de temperatuur en eventueel de luchtvochtigheid? Hoe lang staan de deuren gemiddeld open? Wat kan er beter, sneller, efficiënter? Met de registratieapparatuur in een koelcel krijgt u inzicht in deze waardevolle data. Op deze manier kunt u zelfs op afstand zien of alles goed gaat in de koelcel. 

Luchtvochtigheid regelen

Een koel-/vriescel kan worden omgetoverd tot een klimaatcel. U kunt de luchtvochtigheid dan niet alleen meten, maar ook zelf aanpassen. Zo blijven uw producten altijd onder de meest ideale omstandigheden bewaard. 

Voordelig op lange termijn

Heeft u de gekoelde opslag nodig voor lange periode, dan is het zeker de moeite waard om te investeren in een mobiele koel-/vriescel. Dit is namelijk voordeliger op de lange termijn, vanwege het lage energieverbruik en de slimme extra functionaliteiten.

Meer over gekoelde opslag

Meer lezen over gekoelde opslag en kwaliteitswaarborging? Bekijk ons blog voor meer interessante artikelen of neem vrijblijvend contact met ons op. Wij zijn marktleider in het verhuren van koelcellen en het verkopen van koelcellen en adviseren u graag. 

Andere interessante artikelen

Innovatieve voedselproducent ‘raaskalt’ verder

De Polarstore wordt bij Raaskal gebruikt als ultraverslijn voor onder meer broodjes, wraps en pizza’...

Bekijk dit artikel

Mobiele vriescel helpt artisanale krokettenproducent groeien

“Soms heb je daar hulp bij nodig, zeker als je op korte termijn moet schakelen. Zo kwamen we ook bij...

Bekijk dit artikel

Mobiele koelcel uitkomst voor Dalco Food voor opslag vegetarische producten tijdens verhuizing

Vegetarische en veganistische producten zijn ook in de koeltechniek belangrijke pijlers voor de toek...

Bekijk dit artikel
Offerte aanvragen