Aardappelpuree en gratin razendsnel terug gekoeld in shockvriezers

Omdat er puur gewerkt wordt met verse tafelaardappelen en koelverse aardappelproducten zonder conserveringsmiddelen, staat de houdbaarheid van de producten hoog in het vaandel. Zo is de aardappelverwerker uit Hedel enkele jaren geleden zelf gestart met het pasteuriseren op één van haar locaties. Om de gepasteuriseerde aardappelproducten terug te koelen, is een gewone koelcel niet afdoende. "Je wilt zo snel mogelijk terugkoelen, binnen de gestelde normen om de microbiologische kwaliteit van de producten te waarborgen", vertelt Quality Engineer Henri van Hemert van Quik's Potato Products.


"Daarom zijn we op zoek gegaan naar een oplossing om de producten zoals puree en gratin zo snel mogelijk terug te kunnen koelen. Natuurlijk kun je dan een koeltunnel bouwen, maar dat vergt een forse investering in tijd en geld. Via internet stuitte ik op de shockvriezers van Dawsongroup. Zij konden de shockvriezer leveren in een mobiele koelunit en dat was voor ons een ideale oplossing."

"We hadden nog een laaddock achter de pasteurisatielocatie, dus daar konden we de koelcontainer mooi op aansluiten. Wij vriezen normaal geen producten in, maar gebruiken deze shockvriezer puur om de producten terug te koelen. Eerst hebben we anderhalf jaar een kleiner model shockvriezer gehuurd (Midi Blast met 20kW aan koelvermogen). Toen we zagen dat dit een ideale oplossing was voor het terugkoelen, hebben we de shockvriezer overgenomen."

Nu Quik’s Potato Products aan het testen is met grotere verpakkingen, die lastiger terug te koelen zijn, ontstond ook de behoefte naar een tweede vriezer. Daarom heeft het bedrijf nu ook de BF30, de zwaarste, kleine shockvriezer van Dawsongroup met een koelvermogen van 30kW gehuurd. Beide units bieden capaciteit om 8 europallets terug te koelen in te vriezen binnen een zeer kort tijdsbestek.

Voor Henri van Hemert van Quik's Potato Products was de keuze voor Dawsongroup geen moeilijke. "Ze hebben aangetoond snel te kunnen schakelen en goede oplossingen aan te dragen. Rick Heijnen is ons contactpersoon en daarmee zijn de lijntjes kort. Ze hebben aangetoond snel te kunnen leveren en een goede service te bieden. Op het moment dat er wat aan de hand is, is de monteur snel ter plaatse."

Voor meer informatie: 
Rick Heijnen Dawsongroup
Tel: : +31 (0)10 4952955
Mob:  +31 (0)6 23757912
Mail: rheijnen@dawsonrentals.nl 
Website: www.dawsongroup.nl

Henri van Hemert Quik’s Potato Products
Tel. +31 (0)73 5999108
Mail: h.vanhemert@quiks.nl 
Website: www.quiks.nl


Andere interessante artikelen

Innovatieve voedselproducent ‘raaskalt’ verder

De Polarstore wordt bij Raaskal gebruikt als ultraverslijn voor onder meer broodjes, wraps en pizza’...

Bekijk dit artikel

Mobiele vriescel helpt artisanale krokettenproducent groeien

“Soms heb je daar hulp bij nodig, zeker als je op korte termijn moet schakelen. Zo kwamen we ook bij...

Bekijk dit artikel

Mobiele koelcel uitkomst voor Dalco Food voor opslag vegetarische producten tijdens verhuizing

Vegetarische en veganistische producten zijn ook in de koeltechniek belangrijke pijlers voor de toek...

Bekijk dit artikel
Offerte aanvragen