Carmans NV investeert in nieuwe koelcel Dawsongroup

“Onze klanten moeten er op kunnen vertrouwen dat ons vlees altijd precies dezelfde topkwaliteit heeft”

 Uw vlees is onze passie, zo luidt het credo van de Vlaamse vleesgroothandel Carmans en daarmee is geen woord gelogen. Reeds meer dan tachtig jaar geleden vestigde grootvader Henri Carmans zich te  Hechtel-Eksel, waar hij varkens en runderen hield voor mensen uit de streek en inmiddels is de derde generatie volop in het vleesverwerkende bedrijf actief. “We bieden een uitgebreide productkeuze aan vlees, wild en gevogelte-specialiteiten van over de hele wereld”, vertelt financieel directeur Luc Carmans.

“Met de service van een horecagroothandel gecombineerd met het vakmanschap van de slager voorzien we dagelijks tal van Belgische horecazaken op maat”, vertelt Carmans. “Zo hebben we onze eigen gehaktproductie, waarmee we vlees voor de horeca op maat portioneren op het moment van bestellen. Hiervoor hebben we maar liefst 25 runderrassen permanent op stock!. Dit varieert van de Ierse Hereford runderen tot de Charlolais uit de Bourgogne-streek.”

Diversifiëren 

 Bij Carmans zijn dagelijks 40 mensen in de weer. De afgelopen weken liep de verkoop richting de horeca door de Corona-maatregelen een flinke knauw op, maar het familiebedrijf besloot niet bij de pakken neer te gaan zitten. “Omdat wij als vleesspecialist maatwerk leveren en inspelen op nieuwe trends is ons aanbod al verrassend uniek. We zijn nog verder gaan diversifiëren en hebben besloten vol in te zetten op thuisbelevering door middel van e-commerce”, vertelt de CFO.

Vanwege tekort aan opslagruimte besloot de totaalleverancier voor vlees te investeren in extra geconditioneerde opslagruimte om het vlees vlotter te kunnen verwerken. “Bij de Dawsongroup vonden we een ideale cel, die voldeed aan de HACCP-eisen en de hoogste voedselveiligheidsnormen. Voor ons is de cel een uitkomst, hiermee verdubbelen we onze koelruimte!”

De aangeschafte cel heeft een formaat van 3,80 bij 12,20 meter, goed voor 36 europalletplaatsen. “Met deze breedtemaat en hoge kwaliteit sluit deze unit perfect aan op onze kwaliteitseisen. Dankzij de hoge isolatiewaarde is de temperatuur heel goed constant te houden, want een temperatuur tussen de 0 en 2 graden Celsius is voor de koeling van ons vlees een belangrijke voorwaarde. Onze klanten moeten er immers op kunnen vertrouwen dat het vlees altijd precies dezelfde topkwaliteit heeft”, aldus Luc.

Goede eerste indruk

Direct na de installatie is de cel, die vooraan het pand is neergezet, dan ook al gevuld met vlees. “We zijn erg tevreden over de levering van Dawsongroup, de eerste indruk is in elk geval erg goed. Met Rick Heinen hadden we plezierig contact. Hij begreep onze kwaliteitseisen en heeft een perfecte service verleend. Zo kunnen wij ons richten op onze passie, met het allerbeste voor de allerbesten en dat dagelijks vers!”

 

 

Andere interessante artikelen

Innovatieve voedselproducent ‘raaskalt’ verder

De Polarstore wordt bij Raaskal gebruikt als ultraverslijn voor onder meer broodjes, wraps en pizza’...

Bekijk dit artikel

Mobiele vriescel helpt artisanale krokettenproducent groeien

“Soms heb je daar hulp bij nodig, zeker als je op korte termijn moet schakelen. Zo kwamen we ook bij...

Bekijk dit artikel

Mobiele koelcel uitkomst voor Dalco Food voor opslag vegetarische producten tijdens verhuizing

Vegetarische en veganistische producten zijn ook in de koeltechniek belangrijke pijlers voor de toek...

Bekijk dit artikel
Offerte aanvragen