Controleer de condensor regelmatig in het voorjaar op vervuiling door boompollen

De pollen in de lucht zorgen elk voorjaar niet alleen voor vervelende hooikoorts verschijnselen, maar vormen ook een groot gevaar voor uw koel-vriesinstallatie.

Foto 1: Vervuilde condensor 

Door de zuigende werking van de condensor wordt er naast lucht ook vuil uit de lucht aangezogen. Zeker in het voorjaar, wanneer er veel boompollen in de lucht hangen, kan dit leiden tot storingen in de koel-vriesinstallatie. De boompollen zorgen hierbij voor een dichte deken op uw condensor. Deze deken voorkomt een goede warmte afdracht naar de buiten lucht en uw installatie zal dan ook sneller in storing vallen. Een vervuilde condensor moet harder werken en zorgt daardoor voor veel extra draaiuren en verbruikt tot wel 30% meer energie.

Foto 2: schone condensor 

Door de condensor regelmatig te controleren en schoon te houden worden storingen voorkomen en worden energie en onnodige kosten bespaard. Controleer de condensor wekelijks en borstel deze tijdig af met een handveger. Let bij het uitborstelen wel op de lamellen van de condensor, deze zijn namelijk kwetswaar. Ernstig vervuilde condensors kunnen het beste door gediplomeerde vakmensen gereinigd worden met water.

Foto 3: mobiele koel-vriescel van Dawsongroup. Bij Dawsongroup huurt u diverse modellen koel-vriescellen en koel-vriestrailers incuslief 24/7 service en onderhoud. Neem voor meer informatie contact op met +31 (0)10 495 29 55.


 

Andere interessante artikelen

Innovatieve voedselproducent ‘raaskalt’ verder

De Polarstore wordt bij Raaskal gebruikt als ultraverslijn voor onder meer broodjes, wraps en pizza’...

Bekijk dit artikel

Mobiele vriescel helpt artisanale krokettenproducent groeien

“Soms heb je daar hulp bij nodig, zeker als je op korte termijn moet schakelen. Zo kwamen we ook bij...

Bekijk dit artikel

Mobiele koelcel uitkomst voor Dalco Food voor opslag vegetarische producten tijdens verhuizing

Vegetarische en veganistische producten zijn ook in de koeltechniek belangrijke pijlers voor de toek...

Bekijk dit artikel
Offerte aanvragen