“Dutch Chicken nu trotse huurder van het model SB36 mét zijschuifdeur”

Jong en dynamisch, zo kun je de Dutch Chicken B.V. gerust noemen. In 2014 begon directeur Marco van Doorn op 28-jarige leeftijd het bedrijf dat gespecialiseerd is in het uitsnijden en verpakken van kipproducten. In 2020 volgde de verhuizing naar een nieuwe fabriek in Soest met een volledig nieuw machinepark. Inmiddels telt het bedrijf zo'n vijftig - eveneens veelal jonge - medewerkers en gaat er wekelijks 200 ton kipfilet de deur uit naar foodservice-klanten in voornamelijk het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Duitsland en Frankrijk.

Dat het bedrijf na de verhuizing zo hard zou groeien, had Marco zelf ook niet verwacht, maar de laatste tijd is de vraag naar kipproducten zo explosief gestegen dat het bedrijf alweer extra koelcapaciteit nodig had. "Ik weet niet hoe lang we nog op deze plek kunnen blijven werken omdat we zo uit ons zijn jasje gegroeid, maar ik zocht een acute oplossing omdat ik op korte termijn extra koelcapaciteit nodig had", aldus de directeur van het kipverwerkingsbedrijf. Een partner waar hij veel mee samenwerkt, wees hem op de mobiele koeloplossingen van Dawsongroup. Marco maakte niet eens van de gelegenheid gebruik om andere aanbieders aan te schrijven. "Ik ga graag op goede referenties af."

Medio juli werd de huurovereenkomst getekend en is Dutch Chicken B.V. huurder van het model SB36 mét zijschuifdeur. "Ik had niet al teveel wensen, bovenal moest het een degelijke koeling zijn. We werken met zware producten en dan moet de koeling robuust zijn. Ook wilde ik graag een model met een zijschuifdeur. Vincent Poll heeft me goed geadviseerd en zo kwamen we op dit model van 12.2 meter uit", vertelt Marco. "Ondanks dat we wellicht een wat lastige locatie hadden, heeft Dawsongroup de installatie naar alle tevredenheid uitgevoerd. Er is een doorgang gemaakt naar onze locatie, zodat de unit direct is aangesloten op ons pand. Dit was binnen no time geregeld."

Voor Dutch Chicken B.V. is de koeling een uitkomst, want met de nieuwe unit kunnen ze ongeveer een trailer aan kipproducten extra kwijt. "We gaan niet voor de snelle groei, maar mijn ambitie is om Dutch Chicken B.V. als een stabiel, betrouwbaar en solide bedrijf neer te zetten, waar relaties terecht kunnen voor een stabiele samenwerking. Wij geloven in de kracht van relaties op de langere termijn en behandelen onze relaties zoals we zelf ook behandeld willen worden. Met respect voor de mensen, producten en onze omgeving. Wij hebben nooit klanten voor een week of twee, maar gaan een langdurige relatie aan en proberen echt met klanten mee te denken. Wij willen dan ook alles doen wat in ons vermogen ligt om onze klanten tevreden te stellen. Deze mobiele koelcapaciteit gaat ons daar zeker bij helpen!"

Zoekt u een flexibele oplossing voor (tijdelijke) koel- of vriesopslag? Ontdek hier meer over onze mobiele koelcellen.


Andere interessante artikelen

Innovatieve voedselproducent ‘raaskalt’ verder

De Polarstore wordt bij Raaskal gebruikt als ultraverslijn voor onder meer broodjes, wraps en pizza’...

Bekijk dit artikel

Mobiele vriescel helpt artisanale krokettenproducent groeien

“Soms heb je daar hulp bij nodig, zeker als je op korte termijn moet schakelen. Zo kwamen we ook bij...

Bekijk dit artikel

Mobiele koelcel uitkomst voor Dalco Food voor opslag vegetarische producten tijdens verhuizing

Vegetarische en veganistische producten zijn ook in de koeltechniek belangrijke pijlers voor de toek...

Bekijk dit artikel
Offerte aanvragen