Insecten kweek: de nieuwe industrie!

Al sinds jaar en dag zoekt men binnen de voedingsindustrie naar nieuwe inventieve manieren om op duurzame wijze ons voedselpatroon en dat van de dieren te ondersteunen. Hier komen dan ook steeds vaker mooie ontwikkelingen uit voort. De vegetarische industrie is momenteel dan ook op een all-time high gekomen en zal zijn vaart voorlopig ook niet minderen. Een andere relatief nieuwe ontwikkeling is de insectenkweek. Een zeer duurzaam eiwitbron die verwerkt kan worden in voeding voor zowel mens als dier!


Het aantal bedrijven wat zich met de insectenkweek bezig houdt begint dan ook steeds grotere vormen aan te nemen. De internationale belangenorganisatie voor insectenkwekerijen en verwerkers (IPIFF) werken hard naar een definitief akkoord om deze eiwitbronnen dan ook te gaan verwerken in pluimveevoer. Dit zal dan ook een enorme boost geven aan deze tak van sport.

Wij als Dawsongroup Benelux B.V. bieden voor dit soort ontwikkelingen hoge kwaliteit mobiele klimaatruimtes, kweekruimtes en opslagcellen die naadloos aan kunnen sluiten op deze snelle ontwikkelingen. Zo kunnen wij binnen no-time mobiele cellen plaatsen die de mogelijkheid bieden om op zowel kleine schaal alsmede grote schaal deze eiwitten te kweken. 

Ook voor de insectenkweek wordt een zeer hoge kwaliteitsnorm gehanteerd en dus wordt hier ook streng op gecontroleerd door bijvoorbeeld het NVWA. Onze units bieden dan ook het voordeel dat deze standaard zijn voorzien van alle gemakken en eisen die gesteld worden om veilig en hygiënisch de producten te kweken en/of op te slaan.  Denk hierbij aan uitgebreide alarmsystemen en monitoring (zo ook online), persoonsbeveiliging en nog veel meer. Daarnaast kunnen onze cellen vrijwel alle gewenste klimaten creëren. Denk hierbij aan constante temperaturen tussen de -60°C en +90°C en kan de relatieve luchtvochtigheid volledig gecontroleerd worden (RV-waarde: 10% tot 99%). Tevens is het mogelijk om dag en nacht ritmes te gecreëerd. Kortom niets is voor ons onmogelijk.

Mocht u interesse hebben in het inzetten van onze mobiele klimaat-, kweek- en opslagcellen, neem dan snel contact met ons op!

Tel          : +31 (0)10 495 29 55
Mob       : +31 (0)6 23 75 79 12
Email     : rheijnen@dawsongroup.nl

Andere interessante artikelen

Innovatieve voedselproducent ‘raaskalt’ verder

De Polarstore wordt bij Raaskal gebruikt als ultraverslijn voor onder meer broodjes, wraps en pizza’...

Bekijk dit artikel

Mobiele vriescel helpt artisanale krokettenproducent groeien

“Soms heb je daar hulp bij nodig, zeker als je op korte termijn moet schakelen. Zo kwamen we ook bij...

Bekijk dit artikel

Mobiele koelcel uitkomst voor Dalco Food voor opslag vegetarische producten tijdens verhuizing

Vegetarische en veganistische producten zijn ook in de koeltechniek belangrijke pijlers voor de toek...

Bekijk dit artikel
Offerte aanvragen