Mobiele vriescel oplossing voor toenemende vraag naar carpaccio en saté van Blom Food

Willy Blom startte in 1988 met zijn poeliersbedrijf in Arnhem. In de loop der jaren zijn de activiteiten uitgebreid tot een productiebedrijf dat kwalitatief hoogwaardig vlees levert aan haar vaste afnemers in binnen- en buitenland. Enkele jaren terug werden alle activiteiten gecentreerd op de huidige moderne verwerkingslocatie in Milsbeek, waar vandaag de dag zo'n 30 medewerkers actief zijn.

Met name carpaccio en gegaarde kipsaté zijn hardlopers binnen het assortiment van Blom Food. "Iedereen in de horeca heeft handjes te kort en de druk op de keukens is groot. Hierdoor kunnen wij met onze diepvriesproducten de klanten perfect ontzorgen. Iedere chef kan zelf carpaccio maken, maar de tijd ontbreekt simpelweg. En waarom zou je het risico op rauwe saté lopen als je bij ons perfect voorgegaarde sateetjes kunt bestellen? Met onze vier verwerkingslijnen kunnen we grote volumes aan en ook goed met de prijzen mee", vertelt Willy Blom.

De toegenomen vraag naar deze producten zorgde voor tijdelijke vraag naar extra vriesruimte en daarvoor schakelde Willy een oude bekende in, namelijk Vincent Poll van Dawsongroup. "In 2015 hadden we bij ons oude pand in Berg en Dal al eens extra vriesruimte gehuurd bij Dawsongroup. Dat contact verliep erg prettig en daardoor stond Vincent ook dit jaar weer bovenaan mijn lijstje. Ik heb nog wel een offerte bij een collega opgevraagd, maar ondanks dat Dawsongroup iets duurder was, heb ik toch weer voor ze gekozen. Naast dat ze kwalitatief hoogwaardige koel- en vriesoplossingen bieden, was ik de vorige keer dik tevreden over de prettige samenwerking en goede service. We waren er ook deze keer weer snel uit en hebben een huurcontract voor twee jaar getekend."

Blom Food koos voor de grootste beschikbare vriescel, namelijk van 15x4 meter die achter het pand werd geplaatst. "Het is een flinke vriesunit, dus Dawsongroup is wel een dagje bezig geweest om de vriescel te installeren. Dezelfde monteur als zeven jaar geleden kwam de box monteren, dus dat gaf meteen weer een vertrouwd gevoel", vertelt Willy. Direct na de installatie werd de mobiele vriescel op -20°C ingesteld en werden de diepvriesproducten in de cel geplaatst. Voorlopig kan Blom Food daarmee weer vooruit om haar klanten te ontzorgen.


Andere interessante artikelen

Innovatieve voedselproducent ‘raaskalt’ verder

De Polarstore wordt bij Raaskal gebruikt als ultraverslijn voor onder meer broodjes, wraps en pizza’...

Bekijk dit artikel

Mobiele vriescel helpt artisanale krokettenproducent groeien

“Soms heb je daar hulp bij nodig, zeker als je op korte termijn moet schakelen. Zo kwamen we ook bij...

Bekijk dit artikel

Mobiele koelcel uitkomst voor Dalco Food voor opslag vegetarische producten tijdens verhuizing

Vegetarische en veganistische producten zijn ook in de koeltechniek belangrijke pijlers voor de toek...

Bekijk dit artikel
Offerte aanvragen