“Na de succesvolle herintrede in het koeltransport is koelopslag de volgende stap”

Wim Bos Transport uit Weesp is gespecialiseerd in het transport van onverpakte hoogwaardige apparatuur, dat extra aandacht behoeft. “Zonder problemen transporteren wij hele laboratoria en de daarbij benodigde instrumenten en gevoelige apparatuur voor universiteiten, ziekenhuizen en andere zorginstellingen, maar net zo makkelijk ziekenhuisbedden of zonweringen”, vertelt Wim Bos Junior. Een vraag van een klant om ook het pharma-transport te verzorgen leidde tot de aanschaf van een koel-vriestrailer van Dawsongroup. De nieuwe dienst voorziet in een behoefte. “In ons wereldje is zoiets snel bekend. Als klanten ervan horen, gaan ze gelijk bellen. Dat gaat alleen nog sneller dan ik had verwacht.”

“In het verleden hebben we vaker koeltransport uitgevoerd, maar de laatste jaren niet meer. Uit vraag van een klant hebben we de draad weer opgepakt. Bij Dawsongroup vonden we niet alleen de koeltrailer die we zochten, maar ook het plaatje erbij paste perfect. We hebben afgesproken de trailer eerst een jaar te huren met uitzicht op een definitieve koop. Het is een mooie, nieuwe oplegger waarvan de koelmotor nog niet veel uren heeft gemaakt. We wilden het echter wel meteen goed aanpakken en hebben de trailer laten certificeren volgens de Good Distibution Practice (GDP)-richtlijnen. Voor de benodigde mapping moet de trailer onder meer een week lang draaien bij een bepaalde temperatuur. Hiermee borgen we een bepaald kwaliteitsniveau, zodat de productkwaliteit van farmaceutische producten gehandhaafd blijft gedurende het distributieproces.”

Pharma-transport vereist specifieke behandeling

“Het pharma-transport vraagt om een specifieke behandeling: op constante temperatuur, beveiligd en onder de juiste hygiënische omstandigheden. De temperatuur wordt actief bewaakt, elektronisch geregistreerd en opgeslagen vanaf het moment van afhaling tot levering. Onze chauffeurs hebben een cursus gevolgd om de producten volgens GDP-richtlijnen te mogen vervoeren. Zodoende kunnen we onze klanten op een professionele wijze een nog uitgebreider pakket aanbieden”, vertelt Wim. Hij is erg te spreken over de samenwerking met de trailerverhuurder. “Vanaf het begin liep dit heel plezierig. Ik kreeg een nette duidelijke offerte waarbij heel open werd gecommuniceerd wat er wel, maar ook wat er niet in het pakket zat. Zo weet je wat je aan elkaar hebt. Ook met mijn wens voor GDP-mapping pakte onze contactpersoon Hielke van den Broek actief op.”

 “Wij zitten in het hoogwaardige vervoer en dat vereist precisiewerk. Daarom moeten de goederen met zorg en aandacht worden behandeld. Om die reden hebben wij ook alleen vaste mensen in dienst, want we willen de kwaliteit te allen tijde hooghouden. Groei is voor ons dan ook geen doel op zich. We willen bovenal ons werk goed doen, daarom houden we het liefste alles in eigen beheer. We hebben een ploeg van 20 enthousiaste medewerkers, waarvan er vijftien op de weg zitten, of dat nou met een trekker, trailer of bakwagen is. Het leuke van een kleine ploeg is dat je nog persoonlijk contact hebt. We rijden vooral in Benelux-landen, maar komen ook veel in Frankrijk en Duitsland.”

Geconditioneerde warehousing is zeker de ambitie 

Naast het transport verzorgt Wim Bos Transport op haar locatie in Weesp ook het volledige logistieke proces van goederen. “We hebben goed beveiligde en verwarmde loodsen met 5.000 m2 opslagruimte. We verzorgen de op- en overslag, maar ook het uitpakken, stickeren, schoonmaken, assembleren, en administreren zit in ons dienstenaanbod”, zegt Wim. Nu we opnieuw gestart zijn met het gekoelde pharma-transport is de volgende stap om de gekoelde op- en overslag voor onze klanten te verzorgen. We investeren stap voor stap, maar dit is zeker de ambitie! Dawsongroup levert naast koeltrailers ook mobiele koelcellen, dus we weten waar we hiervoor terecht kunnen!”

Andere interessante artikelen

Innovatieve voedselproducent ‘raaskalt’ verder

De Polarstore wordt bij Raaskal gebruikt als ultraverslijn voor onder meer broodjes, wraps en pizza’...

Bekijk dit artikel

Mobiele vriescel helpt artisanale krokettenproducent groeien

“Soms heb je daar hulp bij nodig, zeker als je op korte termijn moet schakelen. Zo kwamen we ook bij...

Bekijk dit artikel

Mobiele koelcel uitkomst voor Dalco Food voor opslag vegetarische producten tijdens verhuizing

Vegetarische en veganistische producten zijn ook in de koeltechniek belangrijke pijlers voor de toek...

Bekijk dit artikel
Offerte aanvragen