Sleutelrol bij succesvolle distributie Covid-vaccins

Je zou het bijna vergeten nu de Corona-maatregelen worden afgeschaald. Begin vorig jaar werd reikhalzend uitgekeken naar de start van het vaccinatieprogramma. Niet alleen de ontwikkeling van de Covid-vaccins moest onder grote tijdsdruk gebeuren, ook op logistiek vlak was het een grote uitdaging. De flexibele vriesopslagcapaciteit van Dawsongroup bood de oplossing. 

“De opslag van vaccins vraagt gespecialiseerde aandacht. Vaccins worden bij extreem lage temperaturen opgeslagen, namelijk bij: -20 °C, -40 °C en zelfs -70 °C. Bovendien gelden er zeer strenge eisen voor de kwaliteit en de veiligheid van de opslag. Dit was een kolfje naar onze hand, waarbij we konden laten zien waar Dawsongroup toe in staat is”, vertelt Rick Heijnen, sales manager Benelux.

Acuut probleem 

 Op korte termijn investeren in extra vriesopslag was voor de grote vaccin fabrikanten geen optie en dat gold eveneens voor logistieke dienstverleners. Zij werden ingeschakeld voor complexe en tijd kritische distributie. “Aannemers hebben onvoldoende tijd en daarnaast gaat er een lang traject aan vooraf. Denk hierbij aan het aanvragen van de benodigde bouwvergunningen. Dankzij onze voorraad aan mobiele koel- en vriescellen konden we binnen enkele weken kwalitatieve oplossingen verzorgen.”

Complete cold chain 

“In het eerste stadium van de Corona crisis vernamen wij al vrij vroeg van een aantal logistieke dienstverleners dat zij hun diensten moesten gaan inzetten voor het opslaan en distribueren van onder andere vaccins en grondstoffen.“ Ons voordeel is dat we voor elk onderdeel van de geconditioneerde supply chain een passende oplossing bieden. Zoals trailers, containers, cellen, shockvriezers, rijpingscellen, kweekruimtes en klimaatcellen.

Afbeelding 1: plaatsing tegen dock

Dubbele installatie

“Bij Covid-vaccins gaat het om de verhuur van voornamelijk premium koel- en vriescellen. Onder deze premium cellen vallen onze Twin Fridge opties, ook wel redundant genoemd. Deze cellen zijn uitgerust met een dubbele installatie zodat onze klanten te allen tijde een backup-installatie hebben om de temperatuur te waarborgen. Een ware must als het gaat om dit soort kostbare opslag. De temperaturen worden 24/7 gemonitord en kunnen op wens van de klant online worden uitgelezen. Naast onze Twin Fridge opties bieden wij ook units die zijn opgebouwd met panelen van 150 mm dikte en brandvertragend.''  

Inmiddels staan onze units op verschillende locaties binnen en buiten de EU. Dit ter ondersteuning van de COVID cold chain. Sommige units staan voor een relatief korte periode op locatie, andere voor een meer permanente periode.

Afbeelding 2: Dubbele installatie - Redundant 

Strenge eisen

“Naast het snel kunnen leveren van koel- en vriesoplossingen is de kwaliteit en service minstens zo belangrijk, dan wel niet het belangrijkste. Het voordeel van onze oplossingen is dat onze units in onze fabrieken conform de meest strikte richtlijnen worden gebouwd. Hierdoor kunnen onze cellen snel gevalideerd en ingezet worden. “Dawsongroup heeft in de Covid-crisis bewezen dat de farmaceutische industrie op ons kan rekenen als er snel gehandeld moet worden. We verwachten dat de komende jaren de vraag alleen maar toe zal nemen. Daar spelen we uiteraard op in met onze producten en dienstverlening.”

Speelt er bij u een soortgelijke vraag naar opslag en of distributie van hoogwaardige producten, neem dan snel contact op. 

Website www.dawsongroup.nl tel: 010-4952955 email: info@dawsongroup.nl of benader Rick Heijnen rechtstreeks: rheijnen@dawsongroup.nl, mob: 06-23797912

Andere interessante artikelen

Innovatieve voedselproducent ‘raaskalt’ verder

De Polarstore wordt bij Raaskal gebruikt als ultraverslijn voor onder meer broodjes, wraps en pizza’...

Bekijk dit artikel

Mobiele vriescel helpt artisanale krokettenproducent groeien

“Soms heb je daar hulp bij nodig, zeker als je op korte termijn moet schakelen. Zo kwamen we ook bij...

Bekijk dit artikel

Mobiele koelcel uitkomst voor Dalco Food voor opslag vegetarische producten tijdens verhuizing

Vegetarische en veganistische producten zijn ook in de koeltechniek belangrijke pijlers voor de toek...

Bekijk dit artikel
Offerte aanvragen