"Vis, vlees en vegan-producten gecontroleerd invriezen en ontdooien vraagt voor een shockvriezer of tempereercel op maat”

Iedere branche heeft specifieke wensen en normen. Als marktleider heeft Dawsongroup Benelux voor iedere branche een oplossing in huis, juist ook als het om hele specifieke vragen gaat. "Met onze koelcellen en trailers bedienen we de hele koelketen in de wereld van opslag, verwerking en transport", vertelt Sales Manager Benelux Rick Heijnen.

Typische cellen waarbij het specialisme om de hoek komt kijken zijn de tempereercellen en shockvriezers. “Als je kijkt naar tempereercellen worden er in een loods een paar ventilatoren neergezet waar vervolgens een product tegenaan wordt gezet om te ontdooien. Met onze oplossingen gaan we een paar stappen verder. We zijn het enige bedrijf dat cellen volledig ombouwt tot tempereercellen. Dankzij onze ingebouwde software en temperatuurvoelers en sensoren bieden we daarmee de beste mogelijkheid om vis of vlees veilig en op hoge snelheid maar gecontroleerd te laten ontdooien naar een temperatuur van bijvoorbeeld -2 of 5 graden Celsius", vertelt Rick. 

Met opslagcapaciteiten die variëren van 8 tot 32 pallets bieden we zowel voor kleine of juist grote volumes een geschikte tempereercel aan. Onze kleinste cellen hebben een oppervlakte van 20 voet, maar we hebben ook units van 15 meter lang in ons assortiment. De cellen zijn standaard uitgerust met verlichting, een antislipvloer en een vergrendelbare deur. Het temperatuurbereik loopt van -30°C tot +60°C, maar dankzij de dikke wanden zijn de cellen verrassend energiezuinig en geluidsarm", vervolgt de Sales Manager van Dawsongroup Benelux.

Daarnaast biedt de koelspecialist een uitgebreid assortiment  functionele en energiezuinige shockvriezers aan, waarmee de klanten hun producten snel en tot in de kern kunnen bevriezen, zonder kwaliteitsverlies. "Ook daarin zijn we uniek op de markt, vooral omdat dit al 35 jaar onze business is. Wij zijn de enige partij die shockvriezers tot 120 kW aan koelvermogen kunnen leveren. We merken in de gesprekken dat lang niet iedereen dit weet. Dit komt ook omdat het hierin vaak om hele specifieke wensen gaat. Niet iedere bakker of vleesspecialist heeft een shockvriezer nodig, daar moet maar net vraag naar zijn", legt Rick uit.

"Nu is een tempereercel of shockvriezer niet in een paar dagen gebouwd. Op onze locatie hebben wij verschillende modellen shockvriezers van 20 kW, 50 kW en zelfs 100 kW beschikbaar staan, waarmee we dus voor bedrijven die op zoek zijn naar efficiënte vriesoplossingen een pasklare oplossing kunnen bieden. Extra voordeel is dat je voor deze cellen geen vergunning nodig hebt. Het is plug-and-play. Als jij zorgt voor een locatie en stroom, verzorgen wij de rest. Kom gerust eens kijken op onze locatie of vraag hier een offerte aan!"

Andere interessante artikelen

Innovatieve voedselproducent ‘raaskalt’ verder

De Polarstore wordt bij Raaskal gebruikt als ultraverslijn voor onder meer broodjes, wraps en pizza’...

Bekijk dit artikel

Mobiele vriescel helpt artisanale krokettenproducent groeien

“Soms heb je daar hulp bij nodig, zeker als je op korte termijn moet schakelen. Zo kwamen we ook bij...

Bekijk dit artikel

Mobiele koelcel uitkomst voor Dalco Food voor opslag vegetarische producten tijdens verhuizing

Vegetarische en veganistische producten zijn ook in de koeltechniek belangrijke pijlers voor de toek...

Bekijk dit artikel
Offerte aanvragen